Poslednji retrogradni Merkur 2022. godine počinje 22. decembra, ali njegova senka će početi da utiče na nas već od 12. decembra i tako će biti sve do 23. februara. Taj period je takođe vladavina Jarca, što će sve učiniti još komplikovanijim.

Naime, to znači da se planovi za putovanja ili zabavu možda neće ostvariti, što bi moglo da bude neugodno za većinu znakova Zodijaka. Takođe je verovatno da će biti problema sa vašom sposobnošću za donošenje odluka. Ipak, ovaj novi raspored nebeskih tela pomoći će vam da se rešite tragova prošlosti i da krenete napred u život bez emocionalnog tereta, piše  piše lifestyleasia.com. U nastavku otkrijte šta čeka svaki znak tokom retrogradnog Merkura...

Ovan

Ovan treba da bude svestan problema u komunikaciji koji nastaju na poslu. Vrlo je moguće da će naizgled male greške eksplodirati u nešto veliko.

Pored toga, zvezde predviđaju da će Ovan prekinuti mnogo neželjenih veza kako bi zaštitio svoj razum. A to će mu pomoći na duge staze.

Retrogradni Merkur od 22 decembra donosi haos
Shutterstock 

Bik

Ovaj zemljani znak će se suočiti sa velikim problemima u oblasti tehnologije. Oni koji rade u ovoj sferi će se mučiti zbog nestabilne internet veze, problema sa mejlovima. Moguće je da će izgubiti neke nesačuvane podatke, a mogući su i drugi problemi vezani za tehnologiju.

Savet je da budete posebno oprezni i da u ovom periodu stalno detaljno pregledate svu službenu poštu pre nego što bilo šta pošaljete šefovima i saradnicima.

Blizanci

Ovaj vazdušni znak je poznat po svojim komunikacijskim veštinama, a Merkur vlada komunikacijom.

Vrlo je izvesno da će poslednji retrogradni Merkur pogoditi Blizance na emotivnom nivou. Ipak, dobra vest je da će im baš to omogućiti da stare rane zarastu.

Rak

Ovaj emotivni vodeni znak treba da privuče samo dobru energiju i neguje ljubav ka sebi. Moguće je da će se suočiti sa problemima u vezi sa tehnologijom zbog kojih bi njihov rad mogao da bude stopiran.

Rakovi će možda doći i do tačke u kojoj će morati žestoko da postave granice kako bi održali zdrav razum, čak i među voljenim osobama. Najbolje je da u ovom periodu ne pravite bilo kakva finansijska ulaganja.

Lav

Stalno narušavanje planova može izazvati veliki stres kod Lava. Konfuzija i kašnjenja će postati uobičajeni.

Planovi za putovanja će se poremetiti i troškovi će se množiti bez posebnog razloga. Ovaj vatreni znak treba da vodi računa o svom zdravlju tokom ovog perioda.

Devica

Device su poznate kao perfekcionisti. I stoga ih kao malo šta u životu ljute i nerviraju bespotrebna kašnjenja i gubitak kontrole nad ličnim i profesionalnim životom. A baš to donosi ovaj retrogradni Merkur.

Ključ za preživljavanje ovih izazova je u tome da se strpite, da budete otvoreni za sugestije i na kraju da ostanete mirni dok oluja ne prođe.

Vaga

Ovaj vazdušni znak, koji inače karakteriše balans, treba da uloži dodatni napor da bi uspeo da kontroliše svoje troškove. U suprotnom, može doći do neželjenih posledica.

Pored toga, za Vage je veoma važno da svoju frustraciju ne prebacuju na voljene osobe.

Škorpija

Ovaj emotivni znak kojim vlada Pluton dobiće mnogo prilika da se udalji od ljudi ili prevaziđe prošla iskustva koja više ne služe ničemu.

Naredni period neće biti lak za Škorpije – biće dosta svađa, nimalo lepih, ali biće i onih prijatnih susreta, između ostalog sa osobama s kojima su nekad bili u sukobu, ali i sa bivšim ljubavima.

Strelac

Ovaj znak je obično najuravnoteženiji od svih ostalih znakova Zodijaka. Međutim, tokom ovog retrogradnog Merkura Strelci će biti uvučeni u pravu dramu.

Vrlo je moguće da će se sve ticati prijatelja i porodice. Znajte da je ta drama krajnje bespotrebna i da nastaje zbog nedostatka prave komunikacije.

Jarac

Uopšte nije iznenađujuće što će Jarac biti najviše pogođen jer će retrogradni Merkur biti baš u njegovoj kući.

Inače orijentisani na karijeru i motivisani u svakom trenutku, Jarčevi u narednom periodu neće znati šta ih je snašlo. Ali umesto da paničite, najbolje bi bilo da samo mirno sedite i sačekate da ovaj turbulentan period prođe.

Vodolija

Ovaj vodeni znak mora da se malo isključi od svega da bi zaštitio svoje mentalno zdravlje i razum.

Samoća će vam pomoći da zaplovite uspešno kroz oluju haosa i konfuzije koju će doneti retrogradni Merkur.

Ribe

Ribe su jedan od onih znakova koji nikako ne vole sukobe i svađe. Baš zato će im teško pasti naredni period jer će biti suočeni sa nekim neprijatnim situacijama u vezi sa bivšim ljubavima. A to će ih dovesti u emotivno tešku situaciju.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.