Pročitajte detaljne opise za svaki znak i saznajte šta vas plaši...

OVAN

Iako deluje kao da se ne boji nikoga i ničega, Ovan negde duboko u sebi oseća strah od samoće, izolacije i bolesti koje ga užasavaju. Zato mu je stalno potreban osećaj da se ima na koga osloniti i da može na nekoga računati, iako ga krasi glas hrabrog pustolova spremnog otisnuti se i na kraj sveta. U dubini duše, Ovan ipak strahuje šta bi se zaista moglo dogoditi kad tamo stigne, bilo da se radi o nekoj dalekoj zemlji ili prekookeanskom gradu u kojem sve vrvi od života, jer on ne podnosi ni pomisao da bi mogao biti usamljen, bez mogućnosti da uveče spusti glavu na nečije rame.

BIK

Bik se boji ostati bez novca, jer bi u tom slučaju prespavao zimu kao medved u svojoj pećini, sve dok ne otopli, odnosno dok ne nađe izlaz iz svojih finansijskih problema. On se boji situacija u kojima treba rešavati stvari po hitnom postupku, jer ne voli rizik koji bi ga mogao dovesti do gubitka imovine ili osobe koju voli. Takođe je svestan da svađom i sukobima neće rešiti, već samo produbiti probleme s okolinom, pa Bik uvek mirnim, naizgled pomirljivim putem štiti svoje interese, jer oseća strah već pri pomisli da bi ih mogao ugroziti.

svaki znak ima svoj strah
anthony-tran-unsplash.jpg 

BLIZANCI

On vešto prikriva strah baš kao što vešto radi i sve drugo, ali ima stvari koje ga mogu “baciti u depresiju”: nedostatak komunikacije sa osobom do koje mu je stalo ili bolest koja ga sprečava da otputuje gde god poželi ili nemoć koja ga može staviti u zavisnost o nekome, pa makar to bili i njegovi najbliži. Prave opasnosti i izazovi obično ga ne plaše, ali strah od samoće, usamljenosti i ostajanja sa samim sobom izazivaju kod Blizanaca pravu paniku. Osobe koje pokušavaju da im “ispiru mozak” ili da ih prikuju za jedno mesto ili jedan posao, čine Blizance vrlo nervoznim, a to je već korak do straha, piše altertv.org.

RAK

Rak je stalno zbog nečega zabrinut - zbog promene vremena ili zbog neke loše vesti koju je čuo, a može biti i zbog promena na kursnoj listi. Iako zazire od šefa, jer se boji njegovog promenjivog raspoloženja, Rak je još više zabrinut za svoju kuću i porodicu, naročito kada sedi u kafiću s prijateljima (ma kako ironično to zvučalo). Kod njega je takođe duboko ukorenjen strah od magije i nepoznatog, a na listi strahova tipičnog Raka su i strah od depresije i posledica koje ona ostavlja na njegovu psihu (on intuitivno oseća da ga nešto uvek, kad-tad može “stići”, pogotovo ako se ogrešio o nekog).

LAV

Budući da je rođen da vlada, Lav toliko ne strahuje od gubitka položaja na profesionalnoj ili društvenoj stepenici, ali ono čega se zaista boji je da neko ne pomisli da je on kukavica ili da ga prijatelji i ljudi kojima veruje ne ostave na cedilu. Ponekad biva pogrešno protumačen u društvu u kojem obično želi pokazati svoju velikodunost i plemenitost, pa mu mnogi zavide gledajući kako da mu, potajno, naude Lavu se “diže griva na glavi” pri pomisli da bi ga neko mogao javno ismejati, zbog sitnice ili važne stvari, svejedno. Ako mu imate nešto reći, gledajte ga u oči.

DEVICA

Devica ne strahuje toliko od bolesti koliko to njena okolina misli, jer uglavnom vodi računa o zdravlju bilo da se radi o prehrani, o životnim navikama ili redovnim posetama zubaru. Njen pravi strah odnosi se na strah od gubitka kontrole nad sobom i svojim najbližima, jer Devica to doživljava kao svoju dužnost bez koje bi izgubila nevidljive konce “dežurnog nadzornika”. Jer Devica sve primećuje, uvek reagiuje tako da spreči neželjene događaje i može vam svakodnevno držati lekciju kako je čistoća pola zdravlja. I pritom će joj biti savršeno svejedno to što vi prevrćete očima dok je slušate.

VAGA

Vaga je uvek na oprezu, jer se boji da vam se neće dovoljno svideti ili je možda nećete ni primetiti. Naviknuta na neprestanu pažnju i divljenje okoline, ma čime da se bavi, Vaga najviše strahuje od skandala ili javnog podsmeha. Ona se takođe užasava i razgovora o bolestima, rezultatima laboratorijskih nalaza (ko zna šta će oni pokazati?), jer je zapravo veći hipohondar i od Device, ali to ne priznaje čak i samoj sebi. Često mašta o prepuštanju svim životnim užicima bez ograničenja i grižnje savesti (poebno kada je reč o slatkišima), iako će pred drugima glumiti osobu koja svoj život drži čvrsto pod kontrolom.

ŠKORPIJA

Iako se malo čega boji, jer je vrlo hrabra, a pritom spremna trpeti i bol i teškoće ma kakve one bile, i škorpija ima svoju Ahilovu petu. Možda više nego bilo koji drugi znak, ona se boji starenja, gubitka interesa od suprotnog spola i seksualne nemoći. Užasava je pomisao da bi joj osoba koju voli mogla biti neverna, a da ona to sazna od drugih ili da bi je mogla ostaviti. Bilo koji oblik zaisnosti o nekome ili pomisao da bi joj neko mogao nametati zabrane, izaziva strah kod škorpije, pa će svesno trpeti i mučiti sebe, samo da ne padne drugome na teret.

STRELAC

Strelac se boji izdaje, spletki i intriga koje mu mogu zagorčati život naročito u poslu ma čime da se bavi, pa je zato vrlo oprezan, puno više nego to to izgleda na prvi pogled. Zabrinut je za ponašanje i način života svog emotivnog partnera, pa uvek pomalo sumnja u njega. Brinu ga njegova tajanstvenost i nedorečene namere, jer se pribojava saznanja do kojih bi mogao doći, ako malo “pročeprka” po njegovoj prošlosti. Strelac se takođe boji nepravde i bilo kojeg vida nasilja, pa podsvesno zazire od predstavnika vlasti i osoba u uniformama, iako će im to retko pokazati.

blzanci se plaše izazova, a lavovi imaju strah da će biti pogrešno shvaćeni
Frepiik/dashu83 

JARAC

Jarac strahuje od gubitka časti koja se po njemu ni sa čim ne može meriti, jer nema te cene kojom bi se mogla platiti. Više nego ijedan drugi znak, brine o zdravlju svog emotivnog partnera do te mere da će se za njega žrtvovati i nauštrb vlastite izdržljivosti. Jarac se uvek pomalo pribojava svega što dolazi iz drugih sredina, zemalja ili gradova, jer ga je teško nagovoriti na nešto u šta se nije svojim očima uverio ili o čemu nema mišljenje na osnovu vlastitog iskustva. Budući da obično zna ili oseća ono što drugi ne znaju, Jarac se takođe plaši magije i “poruka” koje dobija iz svojih snova.

VODOLIJA

Vodolija se najviše boji prosečnosti, osrednjosti ili upoređivanja sa bilo kim drugim, jer je, ako ste slučajno zaboravili – jedinstvena. Iako deluje nedodirljivo, pomalo arogantno i prepotentno, kao da joj niko ništa ne može, Vodolija itekako strahuje od gubitka profesionalnog ugleda, poštovanja svoje porodice i društvenog statusa, kojim god poslom da se bavi. Poniženje bilo koje vrste ili osiromašenje Vodoliju brine više od svega, pa čak i od bolesti (o kojima ne voli govoriti). Zazire od vezivanja za kućne ljubimce (koliko god da ih voli), jer teško podnosi njihov gubitak.

RIBE

Ribe su jedan od najambicioznijih znakova pa se najviše boje gubitka autoriteta, ali više u profesionalnom smislu, nego u krugu svoje porodice. Ribe će teško odustati od karijere i uspeha, pogotovo kada im se jednom omili taj osećaj moći, uticaja i finansijskih mogućnosti što im sve zajedno omogućava “gutanje manjih riba” od sebe. Strah da bi ih neko mogao preteći u nečemu ili biti bolji u trenutku kada se odlučuje o njihovom napredovanju, veći je od bilo kojeg drugog koji Ribe osećaju. Međutim, kolika god da je opasnost koja im preti, Ribe uvek nastavljaju plivati.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.