Mnogo toga zavisi i od podznaka i međusobnog položaja planeta, ali ovo je osnova na koju se nadograđuju ostali elementi horoskopa da bi se na kraju dobila kompletna slika.

Uplivu vladara treba dodati delovanje planeta koje su izrazito jake ili slabe u određenom znaku jer mogu povećati ili ublažiti pozitivne i negativne uticaje. Upoznajte i jedne i druge da biste bolje proniknuli u svoje prednosti i slabosti.

Ovan

Osim Marsa, koji je prvi vladar ovog vatrenog znaka, dominantan je i Pluton, a obe planete daju borbeni, istraživački duh, ogromnu energiju, magičnu privlačnost i šarm. Pripadnici ovog znaka su veoma hrabri, ali često idu s glavom kroz zid i ukoliko ne uspeju upadaju u krizu. Život im se odvija između ekstrema – ili su euforični ili očajni.

Zbog lošeg upliva Venere i Saturna nedostaje im nežnosti, pritom imaju neumerenu želju za vlašću. Oni ne gube vreme na sentimentalnost jer neumorno grabe napred, od njih se ne može očekivati mnogo ljubavi, već uglavnom kratkotrajna strast, piše luftika.rs.

Koje planete vladaju vašim horoskopskim znakom?
Shutterstock 

Bik

Ovim zemljanim znakom vlada Venera, a veliki uticaj imaju Jupiter i Mesec, što Biku donosi veliku ljubav prema lepoti, umetnosti, seksualnim užicima i zabavi, dobro zdravlje, uglavnom miran i udoban život.

Istovremeno, donosi i tromost (da ne kažemo lenjost), te neumerenost u hrani i piću. Slab položaj Marsa i Plutona uzrokuje nedostatak energije i borbenosti, zbog čega Bikovi s mnogo napora ostvaruju svoje ciljeve. Merkur takođe nije naklonjen pripadnicima ovog znaka i donosi rasipnost ili pak škrtost, te preveliku ljubav prema novcu i materijalnim dobrima.

Blizanci

Merkur je jedina planeta koja vlada vazdušnim Blizanacima, on je alfa i omega ovog znaka i daje mu, praktično sve dobre i loše osobine, bez previše uticaja drugih zvezda, zbog čega mnogo toga zavisi od ličnog horoskopa.

Ima takozvani noćni domicil, što znači da većina pripadnika tog dela Zodijaka postaje aktivna kada svi drugi spavaju.

No, to je najbeznačajniji “dar” najbrže planete u horoskopu, zahvaljujući kojoj su Blizanci duhoviti, inteligentni, mladoliki, dinamični i privlačni, dobri trgovci i pisci, ali i vrlo prevrtljivi, napetih nerava, skloni “zaobilaženju istine”, površni i nedosledni.

Rak

Neprikosnoveni vladar vodenog Raka je Mesec, što ovom znaku donosi promenljivo raspoloženje, preteranu emotivnost, nervozu i sklonost depresiji, i, uprkos privrženosti porodici, potrebu za vanbračnim izletima. Zahvaljujući Mesecu, ima vrlo bujnu maštu, senzibilan je, kreativan, vrlo intuitivan, vredan i štedljiv (ponekad i velika cicija).

Naklonost Venere donosi mu beskrajnu potrebu za ljubavlju i nežnošću, dok mu slab Mars uskraćuje mentalnu energiju i oduzima volju, ali mu zato daje potrebu za provociranjem i svađom.

Lav

Vladar ovog vatrenog znaka je blistavo Sunce, centar našeg planetarnog sistema oko kojeg se sve okreće, pa će Lav učiniti sve da uvek bude u središtu pažnje. Uticaj Sunca čini da obožava vlast i moć, ali ne podnosi neuspeh i postaje vrlo grub ukoliko ne ostvari cilj. Voli da izdaje uputstva i naređenja, ali očekuje da drugi rešavaju njegove probleme, a pošto smatra da je bolji od svih, nije mu teško da bude velikodušan i darežljiv.

Zbog lošeg upliva Neptuna, sklon je mistifikacijama i preteranom uživanju, raznim vrstama zavisnosti i neumerenom trošenju (smatra da mu pripada samo najbolje (i najskuplje).

Devica

Dominantna planeta ovog zemljanog znaka je Merkur, koji se ovde nalazi u takozvanom dnevnom sedištu (domicilu), što Devici donosi radoznalost, visoku inteligenciju, pomalo hladne emocije, kao i preosetljive nerve, bezrazložan nemir, analitičnost, kritičnost i zajedljivost, ponekad čak i zavist.

Uz sve to, odgovoran je za zanimljive ekstreme – preteranu sklonost čistoći i redu ili neverovatnu neurednost. Naklonost Urana daje spretne ruke, ali slabo postavljen Jupiter oduzima Devici radost, dok je negativan Mesec udaljava od nežnosti i osećanja.

Koje planete vladaju vašim horoskopskim znakom?
Shutterstock 

Vaga

Venera, planeta lepote i umetnosti (za razliku od Bika, ovde je u dnevnom sedištu), daje vazdušnoj Vagi nežnost, erotičnost, elegenciju i smisao za modu i detalje u kojima nekad i preteruje pa se dešava da im odevna kombinacija ili prostor u kojem živi deluju pretrpano.

Žene Vage su najlepše u celom Zodijaku, ali su, kao i muškarci rođeni u ovom znaku, prilično neodlučne. Ne podnose samoću i zbog toga često nepromišljeno biraju supružnike.

Slab Mars i Pluton daju osobe nesklone sukobima, dok negativno Sunce stvara despota. Snažan Saturn daje Vagama izuzetan osećaj za pravdu i sklonost religiji.

Škorpija

Škorpijom dominiraju Mars i Saturn (za razliku od Ovna, u noćnom su domicilu), što pripadnicima ovog znaka daje žestinu, borbenost, agresivnost, pomalo otrovan karakter i osvetoljubivost, ali i magičnu privlačnost, mističnost i snažnu intuiciju.

Zahvaljujući energiji ovih planeta, Škorpije obožavaju rizike, komplikacije i sukobe, ponekad umeju da budu vrlo okrutne i opasan su neprijatelj. Zbog loše postavljene Venere, klone su preterivanju svih vrsta, veoma su su strasne, a seks im je od vitalnog značaja i za njih je simbol suprotstavljanja smrti.

Strelac

Uz dominantnog Jupitera, značajan uticaj na vatrenog Strelca ima i suvladar ovog znaka – Neptun, što je kombinacija koja mu daje vrlo zanimljive karakteristike.

Zahvaljujući “planeti sreće”, Strelčevi su veseli, bezbrižni i pomalo površni, vrlo prijatni i druželjubivi, veliki borci za ljudska prava, kao i za svoju i tuđu slobodu. No, isto tako, umeju da budu previše pričljivi i pomalo dosadni i nepotrebno buntovni. Neptun donosi sklonost alkoholu i zabranjenim supstancama, ali i duhovnost i interesovanje za ezoteriju i religiju. Slab Merkur ga čini svadljivim i loše organizovanim.

Jarac

Dnevni domicil (sedište) Saturna, vladara ovog zemljanog znaka, donosi Jarčevima hladan razum i analitičnost, mlake emocije i sklonost gomilanju novca koji pomno čuvaju, zbog čega važe za velike cicije.

Kao što se Saturn kreće sporo, tako se i Jarčevi polako uspinju ka vrhu ispunjavajući jednu po jednu ambiciju, a energiju crpe od snažno postavljenog Marsa. Njihova najveća strast su novac i vlast, spremni su da se odreknu svega da bi postigli ciljeve, a čak i kada ekstremno bogati žive povučeno i skromno. Slaba Venera lišava ih ljubavi i pojačava despotsku crtu karaktera, dok negativan Mesec daje lošu memoriju i apsolutni nedostatak romantike.

Vodolija

Vladar ovog vazdušnog znaka je Uran, a snažan upliv ima i suvladar Saturn – dve “teške” planete zbog kojih ljudi ponekad teško razumeju Vodolije, neretko ih i odbacuju iako su najprijateljskije, najtolerantnije i najdobronamernije u celom Zodijaku. Uran, simbol napretka i revolucionarnih otkrića, daje pripadnicima ovog znaka humanost, pravednost i istinoljubivost. No, pod delovanjem Saturna, ukoliko ne realizuju svoje ideje, postaju opasni, destruktivni i mrze sve oko sebe.

Snažan uticaj Neptuna donosi sklonost mistici, ali i eksperimentisanju s psihoaktivnimj supstancama.

Ribe

Ovim znakom upravlja Neptun zajedno sa suvladarom Jupiterom, što Ribe čini vrlo kompleksim osobama, misticima koji beže od svakodnevice i žive u prošlosti ili budućnosti, uvek u nekom svom svetu, spremnim da se žrtvuju za nekog ili nešto.

Zbog vrlo jakog uticaja Meseca ne mogu živeti bez ljubavi i nežnosti: preferiraju platonske veze i privlače ih odnosi koji donose bar malo patnje. Jupiter je ovde u noćnom domicilu i daje optimizam, ali i potrebu da se uživa materijalnim dobrima i luksuzu, kao i sklonost cigaretama, kocki, alkoholu i uzimanju tableta za spavanje.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.