Vladavina Strelca biće prijatnija i jednostavnija od perioda koji smo prošli tokom vladavine Škorpije. Naime, kako astrolozi tvrde, sada imamo priliku da se oporavimo od nekih kriza i briga, kao i da uvidimo vedriju stranu života, pronađemo smisao u onome što nam se događa i aktivnije da se posvetimo rešavanju tekućih problema.

Period Strelca je period kada delujemo brzo i sve rešavamo u sadašnjem trenutku. U susret nam dolaze i pravni benefiti ako su nam potrebni za rešavanje problema.

Ovih dana istražujemo, tražimo promenu koja će da nam pomogne da pronađemo neko bolje mesto, takođe, imamo više hrabrosti da se upustimo u nepoznato. Otkrijte u nastavku šta vas čeka...

Posao

U poslovnom smislu ovaj period može da bude koristan za učenje, poslovno usavršavanje, za rešavanje pravnih pitanja i postavljanje novih poslovnih, ali i životnih ciljeva. Kontakti s inostranstvom mogu da budu učestali.

Od 13. decembra Merkur u Jarcu pomaže u ostvarenju, materijalizaciji zacrtanih ciljeva.

Ljubav

Kad je u pitanju ljubav, Venera u Jarcu svemu pristupa ozbiljno. Nema romantike, ali ima prisutnosti, odgovornosti i pouzdanosti. Ne upuštamo se olako u nove odnose, jer nam je potrebno poverenje i sigurnost, a avanture nisu poželjne, jer želimo da gradimo budućnost, da osnažimo temelje u našim odnosima i nerado se upuštamo u ono što nema vrednost.

Zdravlje

Kad je reč o zdravlju dobro je da više pažnje posvetite bokovima, bedrima, kukovima, kostima. Moguće su zdravstvene komplikacije koje dolaze od išijasa, gihta. Treba da se uvede redovna fizička aktivnost.

Važne odluke

Već krajem novembra Sunce i Merkur u Strelcu stvaraju pozitivan aspekt sa Saturnom. Efikasnost, disciplina, podrška autoriteta i starijih osoba, dobre vesti i izvesnost su samo neke od pozitivnih okolnosti koje mogu da nam pomognu u rešavanju ključnih pitanja.

Početkom decembra, 4. u mesecu očekuje nas pomrčenje Sunca, poslednje u znaku Strelca. Sve ono čime ste se bavili od juna prošle godine polako dolazi svom kraju. Sada imate priliku da dovršite, shvatite, donesete odluku, da završite sa nekim lošim obrascima postupanja i da postavite novi cilj.

Pomrčenje može da bude od pomoći da nam iz života nestane sve ono što više nema svrhu, što nije produktivno i što ne donosi rezultate. Zato je dobro da naučite da puštate i odvajate se od onoga što nije dobro za nas. Ovaj uticaj može da nam da dodatnu snagu, korisnu informaciju, da nas probudi i aktivira.

horoskop
Shutterstock 

Uspeh

Oko 8. i 12. u mesecu prvo Merkur, a potom i Sunce ulaze u izazovni aspekt s Neptunom. Povodom ovog fenomena stvara se osećaj kao da smo u magli, gubimo cilj, vizija nam je zamagljena, lako upadnemo u zabludu, zato se čuvajte prevara, laži i manipulacija. Komunicirajte krajnje iskreno oko bitnih pitanja i ne dopustite nekim osobama da vas zavedu slatkorečivošću.

Venera od 19.12, na isti dan kad je i pun Mesec u Blizancima kreće retrogradno. Nešto važno treba u tom periodu da se poruči i kaže, odnosno shvati, a istovremeno retrogradna Venera se povlači, i možda odustaje.

Potrebno je vreme za regeneraciju, a emocionalna distanca nije kraj, već vreme kada dobijamo nov uvid u stvari, koji će da nam pomogne da nakon 29. januara bolje složimo svoj privatni, ali i finansijski život.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.