Naš kosmički ratnik Mars u Ovnu okreće svoje koplje i kreće retrogradno.

Mars je planeta koja svojom hrabrom energijom razara sve naše neprijatelje u vidu nesigurnosti, statičnosti i blokada. On ih ruši kao kulu od karata i svojim vatrenim hodom jasno korača ka svom cilju.

Mars u Ovnu je nemilosrdan i vrlo često netolerantan na tuđe slabosti, i kao takav se najgore oseća kada dođe trenutak za njegov retrogradan hod, jer tada je u kontaktu sa svim svojim slabostima koje je potiskivao.

Taj trenutak je upravo došao.

Zamislite ljutog ratnika željnog osvete koji je vezanih očiju krenuo na protivnika. Zamislite dobro, jer u slepog ratnika ćemo se svi pretvoriti u narednom periodu!

Gde god je trebalo da postavimo granicu, zauzmemo se za sebe i asertivno postupimo, a iz nekog, sebi nepoznatog razloga nismo, sada će retrogradni Mars u Ovnu svojim ratničkim kopljem ranjavati svaku ranu iznutra sve dublje i dublje dokle god je ne isprovocira da pukne od nemoći i krene u kontra napad svim svojim snagama.

Toliko eksplozivno da od sopstvene eksplozije ne vidi ni prst pred okom, a ta ljutnja za vid neće ni mariti. Vodiće je sam životinjski nagon za preživljavanje!

U narednom periodu svo trpljeno nezadovoljstvo u narodu i individualno puca po svim šavovima, toliko bolno da se ta bol jedino agresijom leči.

A sada kada imamo svest o nadolazećoj energiji naoružajmo se mudrošću, jer će nam mudrosti manjkati u nadolazećem vremenu.

Dok glamurozna Venera u Lavu pokušava da živi svoj film u kome je ona glavni i jedini glumac, retrogradni Mars u Ovnu je napada kvadratnim aspektom i ne oprašta joj želju za dominacijom i isticanjem jer on iz svoje trenutne nemoći želi da zastraši sve pred sobom. Iz tog razloga su muško ženski odnosi u narednom periodu pod lupom ishitrenosti, naglih prekida, uvreda i napada. Mars kao muški princip se oseća uplašeno i ranjeno, a svaka ranjena zver krvoločno napada.

Srećom pa je Venera u Lavu dominantna i hrabra žena, koja se ne plaši da se suprotstavi. Marsa u Ovnu će to još više razbesnesti pa iz svoje retrogradnosti će izvući najniže, najpodmuklije i najnepoštenije udarce za ovu hrabru ženu koja će se stojički boriti da sačuva svoje Lavovsko dostojanstvo.

Tokom retrogradnog hoda Mars će praviti kvadrat i sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, i sva ona ograničenja koje je Saturn pokušavao da uspostavi, a Pluton mu dodatno pomagao šireći strah i paniku, sve te Jarčevske principe će ovaj Mars napasti u cilju da poruši svakog ko pokuša da ga pokori u bilo kom smislu. Ova energija više nema strpljenja ni za kakva nametanja i ograničenja. Zato ćemo svi u narednom periodu biti slepo agresivni.

Zastanimo na tren pre svake akcije i iznutra se povežimo sa najmudrijim delom sebe, maķar i na sekund!

Jer jedino mudrosti će nam manjkati!