Retrogradni Merkur nam je svima već duže vreme izgovor za sve negativno i loše, što nije tek tako bez razloga. Astrolozi nas upozoravaju na period "senke" koji sledi nakon završenog retrogradnog Merkura.

To znači da ćemo sve do 7. jula i dalje osećati izvesnu nelagodu i biti svedoci sveopšteg haosa i niza maleroznih dešavanja.

Ovaj period donosi slične probleme kao i sam retrogradni Merkur, a to najčešće znači nesporazume u komunikaciji, svađe, razmirice i diskusije, kao i kvarove na telefonima, automobila, tehnici uopšte...

Međutim, ovo može da bude i takozvana faza "čišćenja" tokom koje možete da razmislite o onome što vas tišti i donesete odluke koje će ispraviti stvari.

horoskop
Shutterstock 

Senka retrogradnog Merkura najviše će uticati na dva znaka, pa hajde da vidimo o kome je reč i šta će im doneti naredni dani:

BLIZANCI

Ovo je period u kome ćete osećati da se stvari odvijaju brže nego što želite i moguće je da će vam biti teško da se prilagodite naglim promenama. Narednih dana moraćete da preuzmete odgovornost za svoju karijeru, ali i međuljudske odnose i da počnete da razmišlajte biše praktično, a manje emotivno. Život će vam takođe nametnuti donošenej važnih odluka i možda ćete morati da postavite realne ciljeve, te da odustanete od maštarenja koja nisu ostvariva.

VODOLIJA

Vodolije su u prethodnom periodu prošle kroz puno samoispitivanja i preslišavanja svojih sposobnosti i talenta. Narednih dana nastaviće da traže spoznaje o sebi, a polako, ali sigurno nazire se transofrmacije njihove psihe.

Shavtićete šta i kako želite od života, te ćete postati duhovniji i usmereniji na unutrašnje bogatsvo, a manje na spoljašnje. Ovo je trenutak u kome kao čovek rastete i napredujete iznutra, te i ako se suočite sa krizama - znajte da su one za vaše dobro.

horoskop
Unsplash