U SLEDEĆEM ŠOPINGU POTRAŽITE OVE 3 STVARI: Modna urednica zna kako da obnovite garderober za 5000 DINARA

Neka vaš stajling bude po poslednjem modnom trendu ovog proleća bez da vaš novčanik presuši.

Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Topli prolećni dani su kao stvoreni za razne zaigrane modne priče, a kako cene poslednjih dana neprestano rastu, većini šoping nije prioritet.

Ali, kao i mnogi, sigurno želite da obnovite i napravite smenu prošlogodišnjih odevnih komada, a da vam vaš novčanik ne presuši. Britanska modna urednica, Dina Vantuleken kaže da svako treba da postavi određenu granicu kad je reč o cenama obuće i odeće.

Profimedia 

Napominje da je najvažnija ona suma novca koju isplanirate da potrošite na praćenje modnih trendova sezone.

"Zna se šta je glavni komad koji će se nositi godinama - to je solidan kaput, svečana haljina koja nije u trendi boji ili udobne cipele za koje znate da se uklapaju u mnoštvo vaših modnih kombinacija", objašnjava ona. Za takve stvari, treba dati i više para ukoliko su vrlo kvalitetne.

Hipotetični, neka vaša granica bude 5.000 dinara i ne dozvolite sebi da je prekoračite ukoliko nije reč o "kapitalnoj" kupovini. Ukoliko ste dovoljno smeli, predlažemo da spustite ovu crtu još niže, ali ne ukoliko to rezultira da se morate zadovoljiti minimalističkim garderoberom.

"Nijedna žena ne treba da provede celo leto u teget pantalonama i beloj majici, ma koliko da joj se to dopada", uverljiva je Dina.

Kako biste malo osvežili svoj garderober, dovoljno je da za ovo leto nabavite:

1. lepršavu haljinu, suknju ili košulju sa sitnim cvetnim desenom,

2. jedan komad u "vrištećoj" boji - na primer, narandžastoj ili "ciklama" i

3. trendi tašnu ili sandale.

Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Važno je da sve prilagodite svom stilu i razmislite da li ćete je zaista nositi ili s njom odlazite u kabinu samo zbog cene koja se uklapa u vaše odabrane troškove.

Istražite high-street prodavnice i ostale brendove u kojima su već počele rasprodaje i sigurni smo da ćete pronaći komade koje se uklapaju u vaš budžet!