Nakon prošlogodišnje ceremonije u Njuarku, Nju Džerzi, dodela MTV Video Music Awards vratila se u njujoršku UBS Arenu. Veče će se pamtiti po još jednom trijumfu Tejlor Svift, ali i fantastičnim nastupima novih pop snaga Šapel Rouan i Sabrine Karpenter. Voditeljka događaja bila je Megan Ti Staljon, koja je između ostalog, donela neka od najupečatljivijih modnih izdanja.

profimedia-0906933132.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Reperka je za crveni tepih izabrala korset haljinu brenda Nicole + Felicia, koja je oduševila maštovitim modelom suknje, zadržavajući pritom dozu glamura. Takođe, Megan je odlučila odati počast kultnom VMA nastupu Britni Spirs iz 2001. godine, pojavivši se u replici njenog odvažnog kostima, držeći zmiju u rukama. Britni Spirs bila je inspiracija i mladoj pevačici Tejt Mekrej, koja je stigla u kratkoj crnoj haljini od transparentne čipke Roberta Cavallija, evocirajući “red carpet” izgled pop princeze iz iste godine.

profimedia-0906928921.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Reference na pop kulturu ne prestaju – Sabrina Karpenter bila je oličenje elegancije starog Holivuda u beloj blještavoj haljini legendarnog Boba Mackieja, kakvu je svojevremeno nosila nepogrešiva Madona. S druge strane, Pariz Hilton je, u svom stilu, odala počast sama sebi, podsećajući nas na svoj kultni rođendanski izgled u srebrnoj kreaciji prekrivenoj kristalima.

profimedia-0906931616.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

 Šapel Rouan je svoj prepoznatljivi “camp” stil pretočila u modernu viziju Ivane Orleanske, kojoj je ostala dosledna tokom cele večeri. Za crveni tepih izabrala je fluidnu poluprozirnu kreaciju brenda Y/Project koju je upotpunila mačem i metalnim rukavicama, dok je svoj debitantski nastup izvela od glave do pete u viteškom oklopu. Ipak, šlag na tortu bila je srebrna haljina s kapuljačom potpisana od strane kuće Paco Rabanne, u kojoj je primila nagradu za najbolju novu umetnicu godine.

profimedia-0906932721.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

S druge strane, apsolutna pobednica večeri Tejlor Svift poprilično nas je zbunila svojim modnim odabirom. Odabrala je haljinu kariranog uzorka s korsetom iz poslednje Dior resort kolekcije, koju je upotpunila crnim kožnim rukavicama i čizmama. Iako je spomenuta kolekcija bila jedna od svetlijih tačaka u recentnom radu Diorove Marije Gracie Kijuri, za zvezdu ranga Tejlor Svift, bolji bi bio couture ili “custom made” izbor. “Wow” faktor nažalost je izostao, kao i estetska poveznica s njenom megauspešnom “Eras” turnejom i generalnim vizualnim identitetom pevačice. Mnogo bolji izbor bila je njeno drugo izdanje večeri, šljokičava haljina njujorškog brenda Monse s motivima svemira i NLO-a.

profimedia-0906932636.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia