Modne ikone iz nedelje u nedelju potvrđuju da je roza i dalje prisutna, ali je jasno da se svetlo roze koju je proslavila Margo Robi u filmu 'Barbi' više ne nosi ni približno tako često kao prošle sezone.

Čak je i Robi, pred kraj brojnih premijera filma, sve više naginjala pastelnim tonovima roze, i upravo će ona obeležiti sezonu proleće-leto 2024.

Videli smo i Hejli Biber u nežnim roze tonovima, koja je kombinovala trendi slingback cipele sa slip haljinom, dok se glumica Eva Longorija odlučila za moćniju verziju, obukavši odelo u nijansama bebi roze.

Hejli Biber
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Vodeći modni dizajneri su takođe uključili svetlo roze u svoje prolećno-letnje kolekcije. Simon Rocha je donela mini model sa luksuznim puf rukavima, a Versace je lansirao svoj prepoznatljivi sako u belim i roze kvadratima.

Versace
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

Uvek inovativna Alaia dizajnirala je providnu maksi haljinu sa rolkom i atraktivnim bodijem, u kojoj smo videli prelepu Rouzi Hantington-Vajtli sa suprugom Džejsonom.

Rouzi Hantington-Vajtli
T0T / Goff Photos / Profimedia 

Sličan model nosila je i manekenka Elza Hosk koja preferira potpuno roze kombinacije, a ovu divnu dugačku haljinu kombinovala je sa Chanel torbom.

Ova boja će se posebno dopasti zrelijim damama jer su komadi pastelno ružičastih nijansi dobitna kombinacija elegancije i mladalačke atmosfere. To nam je pokazala jedna od najpopularnijih sedokosih trendseterki Grejs Ganem, koja ga redovno nosi u raznim kombinacijama.

Sve ovo potvrđuje da je to nezaobilazna boja koju ćemo u narednim mesecima viđati na svakom koraku, a dobra vest je da se lako može kombinovati sa bilo kojim drugim tonovima i lako ćete je uskladiti sa ostatkom vaše garderobe u raznim stajlinzima.