Kao što smo ranije pisali, među ovogodišnjim „must-have” letnjim komadima najbrojniji su oni u belim i svetlim nijansama – od farmerki i dugih boho suknji do kompleta i romantičnih haljina. Ovde teško da možemo da govorimo o nekom trendu, jer je ova paleta boja redovno omiljeni izbor za tople dane, ali je ove sezone zastupljenija u modnoj ponudi nego ikada. Zato je pravo vreme da u svoju garderobu dodate kvalitetnu belu haljinu kojoj ćete se rado vraćati svakog leta.

Ako tražite nešto pristupačniji model koji odiše luksuzom, imamo predlog za vas. Zara je u novoj kolekciji predstavila prelepu midi haljinu u "off-white" nijansi, koja je privukla našu pažnju veoma ženstvenom siluetom. Reč je o modelu sa tankim naramenicama i drapiranim gornjim delom sa blago spuštenim kaišem, koji će savršeno naglasiti vaš struk. Napravljen je od mešavine liocela, veštačke tkanine dobijene iz prirodnog izvora - celuloze. Lyocell je poznat po velikoj mekoći i udobnosti, kao i otpornosti na skupljanje i gužvanje, što ga čini lakim za održavanje.

Zara haljina

zara haljina
ZARA 

Takođe, ova haljina nas je isprva podsetila na mnogo skuplji, dizajnerski model. U pitanju je haljina brenda Staud, omiljenog među zvezdama poput Alekse Čang i Dakote Džonson, koja je tokom poslednje decenije stekla veliku popularnost zahvaljujući svojim stilovima koji kombinuju vintage inspiraciju sa modernim detaljima.

Staud haljina

Staud haljina
Staud 

Dizajni su često inspirisani retro stilom 60-ih i 70-ih, a ističu se njihove torbe „Bissett” i „Shirley”, kao i „Tommy” koji je ultimativni hit ovog leta. Staudov model je napravljen od mešavine pamuka i ramije, a dizajnom se ne razlikuje mnogo od Zarine kopije. Međutim, za pomenutu haljinu američkog brenda moraćete da izdvojite deset puta više.

Bonus video

Moderna haljina 2024 tiktok/@__jasminenguyen

Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.