Bez obzira da li ste ljubitelj filmova ili ne, najveća noć u bioskopu je mesto gde ćete želeti da potražite neke od najboljih modnih trenutaka u godini, a Oskari 2024. su kao i obično, uvek nešto posebno.

Nakon prošlogodišnjeg „šampanjskog“ tepiha, dodela Oskara je ponovo prigrlila ikonski crveni tepih ispred Dolbi teatra u Los Anđelesu, Kalifornija.

Dok se dodela Oskara završava ovogodišnjom dodelom nagrada, videli smo brojna poznata lica obučena u svoj najbolji i najhrabriji izgled, sa srebrnim šljokicama, crnim haljinama i Barbi roze kako dominiraju crvenim tepihom Oskara.

Bili Ajliš na Oskaru nosila crveni broš koj poziva na prekid vatre u Gazi
LUME IMAGES / Sipa Press / Profimedia 

Umetnici su nosili crvene igle kako bi pozvali na prekid vatre u Gazi. Nekoliko zvezda, uključujući dobitnicu Gremija Bili Ajliš i nominovanog za Oskara Marka Rufala, nosilo je crvene igle koje predstavljaju Artists4Ceasefire, pet meseci od rata Izrael-Hamas. Više od 30.000 ljudi ubijeno je od početka rata u Gazi u oktobru. Na iglama se nalazi narandžasta šaka sa crnim srcem iznutra, okružena crvenim krugom.

Mark Rufalo
Lumeimages / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

„Igla simbolizuje kolektivnu podršku trenutnom i trajnom prekidu vatre, oslobađanju svih talaca i hitnoj isporuci humanitarne pomoći civilima u Gazi“, navodi se u saopštenju grupe.

Ramy Youssef
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia 

I toliko prisutnih je nosilo crno! Muškarci sa broševima i žene u krojevima koji prkose gravitaciji bile su u centru pažnje. Dvostruka odela su se etablirala kao novi popularni krojevi za mušku svečanu odeću, a žene su se masovno odlučivale za prigušene metalik nijanse.

Od Vanese Hadžens i Amerike Ferere do Zendaje, ovo su najbolje obučene zvezde na ovogodišnjem crvenom tepihu.

profimedia-0855792578.jpg
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kilijan Marfi
Lumeimages / Camerapress / Profimedia 

Šarliz Teron
LUME IMAGES / Sipa Press / Profimedia 

Robert Dauni Džunior
SI / Avalon / Profimedia 

profimedia-0855794061.jpg
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Margo Robi
Rafael Lanus/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia 
Ema Stoun
Chelsea Lauren/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

zendaja
Chelsea Lauren/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Dejan Jelača sa dodele Oskara Kurir TV


Izvor: Wanted V.P.