Finale modnog meseca je u toku uz poslednje revije Nedelje mode u Parizu, a brend Coperni uspeo je da privuče pažnju ovoga puta među brojnim revijama istaknutih luksuznih kuća. Poznat po svojoj inovativnosti, futurističkoj estetici i viralnim trenucima na modnoj pisti (setite se samo "prskane" haljine Bele Hadid), Coperni je predstavio kolekciju za jesen i zimu 2024. prožetu motivima "svemirskog doba", a najviše pažnje je privuklo torbicom od najlakšeg materijala na svetu.

Prepoznatljivi "ovalni" model Swipe bag predstavljen je u novom "maglovitom" izdanju, koje izgleda kao opna u kojoj su zarobljeni oblaci. Novi model, nazvan Air Swipe Bag, sastoji se od „1 odsto stakla i 99 odsto vazduha“, navode iz Coperni time.

Coperni torba od vazuda
AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Naime, Air Swipe je izuzetno lagana torba, teška samo 33 grama, napravljena od silicijumskog aerogel nanomaterijala, koji brend opisuje kao „veoma delikatan, ali nelomljiv”. To je materijal koji NASA koristi za prikupljanje zvezdane prašine, jer može da izdrži ekstremnu toplotu i pritisak 4000 puta veći od njegove težine.

Air Swipe je najveći objekat ikada napravljen od nanomaterijala, a razvio ga je grčki profesor Joanis Mihaludis - istraživač, vizuelni umetnik i pionir ugradnje silikagela u umetnička dela. Takođe, funkcija ove torbe nije isključivo estetska i u nju zaista možete odlagati predmete, iako moraju biti veoma lagani. „Možete da stavite svoj iPhone unutra“, odgovorio je brend jednom radoznalom komentatoru na Instagramu. Ipak, još uvek se ne zna da li će Coperni „vazdušasta torba” biti dostupna u prodaji.

 Bonus video

Balenciaga torba sa rukavicom tiktok/violetgrace_

Izvor: Wanted V.P.