Deo onoga što modu čini zanimljivom je stalna filtracija trendova - ono što je neprivlačno u jednom trenutku može lako preko noći postati poželjno masama. Na kraju krajeva, da li bi iko od nas mogao zamisliti pre samo nekoliko godina da ćemo ovog decembra staviti UGG čizme na našu božićnu listu?

Ovo je trenutak kada se stil ili estetika ne osećaju ništa manje od savršenog. A upravo to je priča ovih prazničnih dana sa metalik nijansama.

Kao što ste verovatno primetili, metalik je vladao modnim prostorom u 2023. Trend je uočen prošlog januara i održao se snažno tokom jeseni i zime. Dok je estetika metala – od reflektujućih tkanina do svetlucavih šljokica – u velikoj meri vođena pistama, takođe imamo ne tako revolucionarnu teoriju da je porast šljokica više nego malo inspirisan Tejlor Svift turnejom (mislim, ozbiljno — da li ste videli te kombinacije odela i čizama?), piše The Every Girl.

Ako ste razmišljali o dodavanju metalik u svoju svakodnevnu garderobu, sada je pravo vreme. Pošto su praznici pred nama, posezanje za komadima sa malo dodatnog sjaja i glamura je prirodno i verno magiji sezone.

Evo nekoliko stilskih ideja za početak

Mixajte metalik teksture

Monohromatski metalik look

Idite all-in sa šljokicama

Posegnite za crvenom

Kombinujte chic sa basic komadima

Nabacite metalik blejzer

Metalik jakna

Možda će vas zanimati: KAKO PRONAĆI SVOJ LIČNI STIL, JEDNOM ZA UVEK? 10 saveta koji će vas spasiti pogrešnih kupovina i sačuvati vam novac

Bonus video

Metalik pantalone Instagram/lv_blackwell

Izvor: Wanted/ A.N