Sve češće, da se opiše dobar outfit, kaže se da izgleda "skupo". Bez obzira koliko to zaista košta, želimo da naše kombinacije izgledaju kao da su sastavljene sa ukusom i znanjem vrhunskog stiliste. Zbog toga usvajamo mnoga pravila lepog oblačenja, kao i savete i trikove da svoje modne kombinacije podignemo na viši nivo, ali postoje sitnice koje uglavnom potpuno zaboravljamo, a mogu da pokvare svaki outfite i učiniti ga da izgleda neskladno.

Gumica za kosu na zglobu ruke

Zamislite savršeno složenu, usklađenu i elegantnu kombinaciju sa pristojnim nakitom. I sada dodajte jednu gumicu za kosu, ali oko zgloba. Upravo ovo je recept za uništavanje svakog stajlinga. Zato pre nego što izađete iz kuće, ne zaboravite da skinete sve gumice, šnale i druge dodatke koje ste okačili na sebe dok ste pravili fizuru.

Fejk trendi torba

Ako vam se zaista sviđa neka dizajnerska torba i ide uz vaš lični stil, ali ne možete da je priuštite, nema ništa loše u kupovini jeftinije verzije inspirisane dizajnerskim komadom. Velika stilska greška nastaje kada je u pitanju tašna koja je trenutno mega trend, čiji se identični primerci mogu naći na svakom ćošku i koja nema veze sa vašim ličnim stilom. Nošenje takvih komada jednostavno pokvari svaki dobar outfit. Ne, ne treba vam sto i jedna fast fashion varijacija Prada torbe u svakoj boji i svakoj kombinaciji da biste izgledali cool.

Prada torba
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia F

Loš nakit

Dobar nakit može podići svaku odeću ako znate šta radite, ali loš nakit može apsolutno da ga uništi. Ako imate nakit sa kristalima koji otpadaju, koji je izgreban, koji je promenio boju ili oblik, nemojte ga nositi. Umesto toga, možete kupiti pristupačne, ali kvalitetne komade od nerđajućeg čelika ili jednostavno nositi nekoliko pristojnih komada od pravog zlata ili srebra koji će uvek izgledati elegantnije.

Loš nakit kvari svaki outfit
Shutterstock 

Neopeglana košulja

Koliko god neuredni, boho i slični stilovi ulazili i izlazili iz mode, jedna stvar nikada neće biti in, a to je neispeglana odeća. Ako ne volite da peglate, onda izbegavajte kupovinu odeće koja mora da se pegla. Ako to ne možete, kupite parnu peglu da biste bar peglali svoje omiljene košulje. Iako je ovo sitnica, može u potpunosti da promeni izgled modne kombinacije.

Prljave cipele

Prljave cipele su u sličnoj kategoriji sa neispeglanom odećom. Cipele koje su blatnjave ili na neki drugi način izgledaju istrošeno i izgrebano definitivno će uništiti vaš stajling. Ako imate neke cipele koje vam se posebno dopadaju, pobrinite se za njih, odnesite ih obućaru ako je potrebno i uverite se da izgledaju jednako reprezentativno kao i ostatak odeće. Ovo važi za sve što posedujete - ako je održavano i čisto, uvek će izgledati bolje.

Prljave cipele čine da look izgleda jeftino
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Vidljiv donji veš

Apsolutno najgora stvar koja se može desiti bilo kojoj odeći je da vam donji veš izviruje iz nje. Od bretela grudnjaka koje ispadaju iz majice do vidljivih linija gaćica ili donjeg veša čija se boja provlači ispod odeće. Pre nego što krenete u kupovinu novih stvari za svoj orman, investirajte u basic donje rublje, grudnjake sa bretelama koje se mogu ukloniti i komade neutralnih boja kako biste izbegli da bilo koji vaš outfit izgleda jeftino.

Izvor: ženski recenziraj