Čuvena haljina koju je nosila Keri Bredšo konačno je dostupna u prodaji u Zari. Ni najpoznatija modna ikona sa malih ekrana tokom devedesetih nije mogla odoljeti minimalističkom dizajnu slip haljina, koje se danas smatraju klasicima u garderoberu.

Ljubitelji serije "Seks i grad" sigurno pamte haljinu brenda DKNY koju je nosila glavna junakinja Keri Bredšo u reklami na autobusu. Istu haljinu je nosila i u prvoj sezoni serije na svom prvom sastanku sa Zverkom, a glumica Sara Džesika Parker je bila fascinirana njome i u stvarnom životu.

Godine 1997. haljina je bila odabrana za VH1 Vogue Fashion Awards, a ovaj modni izbor junakinje "Seks i grada" postao je kultni trend godinama kasnije.

Ova minijaturna haljina u boji kože sa izuzetno tankim naramenicama nosi potpis dizajnerke Donne Karan i najbolje predstavlja modni minimalizam devedesetih godina koji i danas izaziva veliko interesovanje. Sada je dobila svoju pristupačnu verziju zahvaljujući Zari.

Keri Bredšo haljina.
ZARA 

Uoči 25. godišnjice serije "Seks i grad" i premijere druge sezone spin-off serije "I tek tako...", popularni španski high street brend Zara nudi kultnu haljinu Keri Bredšo u širokom spektru boja po ceni od samo 1.290 dinara, a od večeras će biti 22% snižena.