Sezona venčanja počela je sa prvim toplijim danima proleća i trajaće do kasne jeseni, što znači da će naredni meseci za mnoge mlade biti obeleženi uzbudljivom potragom za venčanicom iz snova.

Kao što je slučaj sa mnogim trendovima koji se postavljaju na društvenim mrežama, moderne venčanicama je najlakše pronaći na mestima kao što je Pinterest, jer pruža veoma ažuriran uvid u najpoželjnije komade.

Sudeći po njihovim podacima, u trendu su nekonvencionalne i glamurozne venčanice, prenosi tportal. Među najtraženijim i najpopularnijim su neobične kreacije u crnoj boji, šareni veo ili neobični rukavi i dezeni, a o kojih se deset najpoželjnijih venčanica radi – uverite se i sami.

Najjeftiniji model: 33 evra

Rihoasova haljina Cami naborane teksture postala je jedan od najvećih hitova među budućim nevestama jer njen elegantan dizajn i željena bela boja savršeno odgovaraju potrebama venčanice, a dostupna je za samo 33 evra!

Najskuplji model: 12.000 evra

Na drugom kraju raspona cena nalazi se oličenje glamura o kakvom sanjaju mnoge neveste.

Model Rhea sa potpisom Vivienne Westwood je očaravajuće ženstvena sa jednom spuštenom naramenicom i elegantnim, raskošnim materijalom koji oduzima dah. Nažalost, cena od 12.000 evra ostavlja bez daha.

Po malo pristupačnijoj ceni od 5.200 evra, na listi se nalazi Freya, još jedna zapanjujuća kreacija poznatog brenda koja se ističe spuštenim dugim rukavima od tila i uskim krojem koji slavi ženstvenu siluetu.

Venčanice sa šljokicama

Među deset najpopularnijih venčanica izdvojilo se nekoliko modela sa šljokicama, što nimalo ne čudi s obzirom n to da su haljine sa ovim detaljem, u poslednje vreme, među najčešćim izborima holivudskih zvezda za crveni tepih.

Na Pinterestu se istakao model Miranda s potpisom Olivije Bottege, koji karakteriše zavodljiv visoki bočni izrez, a dizajnerka donosi i izazovan model Ella s puf rukavima i dubokim dekolteom.

Dodatkom šljokica i raskošnim dizajnom ističe se tzv. venčanica u stilu Barbie D&D Clothinga, izrađena od bogate čipke ukrašena spuštenim rukavima i zanosnim velom.

Nekonvencionalan dizajn

Mlade koje su u potrazi za nečim malo manje konvencionalnim mogla bi oduševiti pojava crnih venčanica na listi najpopularnijih. Cocomelody potpisuje trenutno najpoželjniji model ove vrste, model Carmen izrađen od tila, zanosnog A kroja i čipkastih detalja pomešanih s neizbežnim šljokicama.

Tu je i intrigantna venčanica Hayley brenda Dreamers & Lovers šarmantnog boho stila, čiji je dizajn otvorenih leđa i prozračne čipke kao stvoren za letnja venčanja!

Isto tako, među originalnijim dizajnima našla se venčanica Luca s potpisom Liz Martinez. Reč je o komadu nude elemenata i dojmljivih trakica sa zanimljivom opcijom jednostavnog uklanjanja elegantnog dugačkog donjeg dela, usled čega vam na raspolaganju ostaje mini haljina prilagođena zabavi do ranih jutarnjih sati.

Bezvremenska elegancija

Naravno, popis najpoželjnijih venčanica nemoguće je zaključiti bez barem jednog večnog klasika koji odiše glamurom, a upravo takav je model Jacqueline Olivije Bottege jer pleni pažnju dužinom, besprekornim linijama i elegantnim spuštenim rukavima.