S novom sezonom dolaze i novi, veoma uzbudljivi modni trendovi, posebno kada je odeća u pitanju. Od pantalona, posebno džinsa i cargo modela, do providnih materijala i uzbudljivih šljokica i maksi dužina, novi trendovi vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

S tim u vezi, u nastavku otkrijte 5 trendova koje ćemo ovog proleća viđati svuda.

1. CARGO PANTALONE

2023. godina biće u znaku utilitarne odeće, a njen tipičan predstavnik koji već uveliko nose modne influenserke na Instagramu jesu cargo pantalone. Džepovi dolaze u XXL veličinama i u njih staje baš sve, a različiti materijali – poput svile i organze – osvežavaju njihov kroj. Takođe, zaboravite na predvidivu maslinastozelenu ili bež boju – na scenu stupa smelija paleta.

Kargo pantalone dominiraju i 2023.
affinitypicture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

2. PROVIDNI MATERIJALI

„Ogoliti sve“ je moto koji nas prati još od završetka pandemije. Transparentne kreacije i tzv. naked haljine preplavile su crveni tepih (setimo se samo Rihanne i Cher), a sada postaju i deo uličnog stila. Od haljine nalik celofanu, nošene preko hrabro obojene maksi suknje Tory Burcha, do lepršave Victoria Beckham haljine koja otkriva donji veš, ranije rizičan trend sada postaje deo vaše svakodnevne odeće (nosite ga ispod košulje, majice kratkih rukava, ili preko kožnih pantalona).

Providni materijali su hit 2023.
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

3. TEKSAS U NOVOM RUHU

Čini se da se čak i najluksuzniji brendovi slažu da je teksas jedan od glavnih trendova 2023. godine – pogledajte sve te teksas haljine, kombinezone, pa čak i čizme (do kolena!). Za koju god kategoriju da se odlučite, imaćete bezvremene krojeve koji su nosivi čak i onda kada nisu na modnom radaru.

Kajli u teksas haljini.
T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

4. ŠLJOKICE U DNEVNOJ VARIJANTI

Količina sjaja na pistama 2023. naterala bi vas da pomislite da smo se vratili u bučne 2000-te. Iako smo navikli da se šljokice rasprše čim sat otkuca ponoć 31. januara, ove godine, dizajneri ih ostavljaju na podijumu, i to dnevnom, prilagođavajući ih svakodnevnoj odeći. Majica bez rukava sa srebrnim šljokicama i jeans? Čini se da imamo novu radnu uniformu.

Providni materijali su in ovog proleća.
Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

5. MAKSI SUKNJE

Kao odgovor na ultra nepraktične mikro suknje iz 2022. godine, maksi suknje su ovde da preuzmu vođstvo. U skladu sa pomenutim cargo i teksas trendovima, očekujte mnogo niskih, džepovima ukrašenih silueta i teksas suknji koje se prostiru do poda, kao i stilova u raznim printovima i neočekivanim materijalima poput somota. Živeli dugi porubi!

Teksas maxi suknja je hit proleća 2023.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia