Ljubitelji mode su uvek nekoliko koraka ispred kada su u pitanju sezonski novitet. Upravo na prelazu iz zime u proleće 2023, suočavamo se sa veoma posebnim stilskim izazovima.

Kada su u pitanju varljivi prolećni dani na samom prelazu iz jednog godišnjeg doba u drugo, uvek je dobar savet tzv. slojevito oblačenje.

A da bi stajling izgledao dobro, potrebno je obezbediti osnovne komade koji se savršeno slažu jedni sa drugima.

Kako biste uvek napravili pravi izbor i bili savršeno obučeni čim počnu topliji dani, imamo nekoliko korisnih ideja i stilskih saveta.

IN i OUT komadi za prelaznu sezonu

Šarene vs. jednobojne patike

Kada su u pitanju patike, ovog proleća želimo da vidimo samo boje! Šareno, upečatljivo, logotipi... Najvažnije je da su patike efektne. Cool retro modeli patika, kao što je Adidas Samba, ali i funkcionalniji stilovi poput onih brenda Salomon. Patike jarkih boja su idealan prolećni dodatak za podizanje neutralnog izgleda i istovremeno podizanje raspoloženja. Što se tiče jednobojnih patika, stavite ih u kutiju i odložite na neko vreme - bar za sada!

Svetliji vs. tamni teksas

Među prolećnim osnovnim komadima za 2023. su jarke boje i one koje donose vedrinu i raspoloženje. Komad koji asocira na proleće-leto svakako je odeća od svetlog teksasa. Suknja, trendi cipele ili teksas haljina su odličan izbor za cool kombinacije, a tamne farmerke sačuvajte za jesen ili zimu.

Mantil vs. klasična jakna

Nema prelaznog modnog perioda bez mantila. To je komad koji svi modni profesionalci treba da imaju u svojoj garderobi. I nije bitno da li više volite minimalističke ili statement komade – svako može pronaći nešto za sebe. Pored klasične bež boje, popularne su kožne verzije jarkih boja ili mantili neobičnih krojeva. Možete ih nositi na bezbroj načina, uz duks, pletene džempere, farmerke...