Nimalo ne čudi činjenica što plemkinje pridaju veliku pažnju modi i odabiru stajlinga uzimajući u obzir česte javne nastupe prilikom kojih ih javnost analizira od glave do pete.
Princeza Šarlin od Monaka nosila je tokom prošle godine odeću vrednu 739.169 evra, što ju je učinilo plemkinjom sa najskupljom garderobom.

Princeza Šarlin od Monaka je trošila najviše novca na odeću u 2022. godini.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Iako je Kejt Midlton prozvana "štedljivom" plemkinjom, njena odeća je procenjena na 217.199 evra i vojvotkinja je zauzela treće mesto, a Megan Markl sa odećom od 106.883 evra šesto mesto.

Maloprodajne vrednosti nove odeće koju je 19 princeza nosilo u javnosti 2022. izračunao je sajt UFO No More, posvećen pronalaženju „neidentifikovanih modnih objekata“.

Kejt Midlton je na trećem mestu po trošenju novca na odeću za javne nastupe.
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Princeza Marija-Olimpija od Grčke i Danske je na drugom mestu, sa ormarom vrednim 227.488 evra. Princeza sa najmanjom potrošnjom na odeću u prvih deset bila je princeza Beatris.

Princeza Šarlin je u javnosti prošle godine pokazala 105 novih odevnih predmeta, od kojih je sajt UFO No More pronašao 65.

Šarlin često nosi komade brendova kao što su Akris i Loro Piana, kao i Jimmy Choo i Stuart Weitzman obuću.

Princeza, koja se vratila u Monako u decembru 2021, nakon što je više od šest meseci provela u Južnoj Africi zbog bolesti, izlazila je u javnost po dužnosti i mnogo manje od Kejt Midlton ali je trošila više novca na svoj stajling. Nije štedela ni kada je u pitanju obnavljanje ormara, jer je uložila u više od 105 novih odevnih komada s prosečnom cenom većom od 11 hiljada evra.

STEPH / Visual / Profimedia, Profimedia Princeza Šarlin od Monaka se mnogo promenila kroz godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!