Sama pojava, status i modni stil Kejt Midlton je danas oličenje elgancije i gracioznosti. Mnogi u njoj vide i dostojnu naslednicu pokojne princeze Dajane, što zbog gracioznosti i stila, što zbog predanosti humanitarnom radu.

Iako je članica kraljevske porodice i može da nosi garderobu koju poželi, mnogi Englezi smatraju da vojvotkinja najčešće bira klasične i svedene komade da su postali njen zaštitni znak.

Kakve veze imaju dve najlepše haljine Kejt Midlton sa Srbijom?
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Vojvotkinja od Kembridža je poznata je po svom mudrom odabiru komada u kojima uvek izgleda baš kao ono što i jeste - moderna princeza. Tako modno nepogrešiva Kejt Midlton, kako joj često laskaju, naučila je kako da oda počast pojkojnoj kraljici Elizabeti II, ali i da ikada ne izneveri ni svoju omiljenu srpsku dizajnerku.

Neka od najboljih modnih izdanja, vojvotkinja je zabeležila prošlog leta na Vimbldonu. I nije tajna da su njena izdanja na turniru u Londonu imala veze sa Srbijom. Prvenstveno, zbog haljina koje je nosila sa potpisom Roksandse Ilinčić, a potom i kada je udelila pehar teniseru Novaku Đokoviću.

Poslednjih godina nam je jasno da kreacije srpskih dizajnera polako, ali sigurno dolaze u ormane svetskih zvezda mogli smo se uveriti još dosta ranije. 

Roksanda Ilinčić je poznata po elegantnim krojevima i svedenim kombinacijama boja, te nimalo ne čudi što Kejt Midlton njene haljine nosi po nekoliko puta.

Roksanda na jedinstven način koristi boje u dizajnu, njene kreacije su ženstvene, ali i ekscentrične, a uvek u slavu žena i pre svega, damskog stila kakav oduvek neguje vojvotkinja od Kembridža.