Ne tako davno, modni svet je brujao o konceptu garderobe po uzoru na capsule kolekciju, sa minimalnim brojem komada koji se slažu jedan s drugim i istovremeno štede novac i dragoceno vreme u osmišljavanju stajlinga.

Brojne modne ličnosti udružili su se poslednjih godina kako bi pozvale na održivije kupovne navike i zagovarale dugotrajno nošenje komada umesto da se menjaju sa pojavom novih trendova ili estetike na modnoj sceni.

Međutim, kreiranje ormana nalik capsule kolekciji je lični poduhvat koji zahteva vreme, upornost i mnogo analize.

Kako kreirati bezvremensku kolekciju u ormanu?

Investirajte u bazične komade

Vaša garderoba ne mora da bude usredsređena na njih, ali dobro napravljena kombinacija odevnih komada „učvrstiće“ vašu capsule kolekciju u ormanu i povećati svestranost i nosivost komada koji odstupaju od klasičnih opcija.

Investirajte u bazične komade.
Instagram 

Capsule kolekcija za životni stil

Kako bi kreiranje capsule kolekcije u ormanu bilo uspešnije, modni stručnjaci savetuju da dobro razmislite o svom životnom stilu i šta zapravo želite od svoje odeće u ormanu.

Možda ste se nekada oblačili i izlazili svakog vikenda, ali ako te aktivnosti više nisu deo vaše svakodnevne rutine, možda vam ne trebaju nove štikle ili svetlucava haljina.

Ne nasedajte na trendove

Prilikom kreiranja vanvremenske kolekcije garderobe, modni stručnjaci savetuju da ne sledite slepo trendove, ali to ne znači da ih treba potpuno ignorisati. Ako vam se posebno sviđa neki trend i čini se da je idealan za vaš lični stil, svakako ga prihvatite.

Ne nasedajte na trendove ako želite capsule kolekciju garderobe u ormanu.
Xposurephotos.com / Backgrid UK / Profimedia 

Kreiranje vanvremenske kolekcije u ormanu

Na samom početku kreiranja ormana bez nepotrebnih stvari moglo bi da pomogne ograničavanje garderobe na određeni broj komada.
Ograničavanje komada u vašoj garderobi na određeni broj zaista pomaže, ali nemojte slepo ići za tim.

Kreiranje vanvremenske kolekcije u ormanu će vas spasiti večnog spremanja.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Umesto da u žurbi kupujete potpuno novu odeću, odvojite vreme da 'živite' sa trenutnom situacijom u ormanu i saznajte kako će vaš život izgledati sa manje odeće.

Ako želite da saznate kako bi izgledala vaša svakodnevica sa nekoliko komada u vašoj garderobi, isprobajte 10-dnevni remix izazov u ​​kojem ćete izabrati 10 komada iz svoje garderobe i nositi samo njih narednih 10 dana.

Kako uvek imati šta obući?
Shutterstock