Velikim godišnjim izveštajem modna tražilica Lyst pružila je uvid u brojne trendove koji su ove godine uzeli zamah na modnoj sceni, pa tako i otkrila koje su cipele i modni dodatak obeležili godinu na izmaku.

Možda i najveće iznenađenje na listi najtraženijih cipela godine, s obzirom da je modni svet bio "na aparatima" nakon što je obelodanjena saradnja, su klompe Boston sa potpisom nemačkog brenda "Birkenstock".

Ukrašavajući stopala modnih zavisnica i onih kojima je udobnost visoko na listi prioriteta, anatomske klompe nemačkog brenda Birkenstock su 2022. godine doživele pravi bum popularnosti.

Godišnji izveštaj koji analizira podatke 200 miliona korisnika otkrio je da su Boston klompe najprodavanije cipele godine, sa porastom pretraga za 593% u prvih šest meseci 2022.

Dovoljan pokazatelj pomenutog su stajlinzi zaljubljenica u modu sa Instagrama i rasprodani modeli u gotovo svim radnjama, što je na kraju rezultiralo da se ove klompe prepoznatljivog izgleda nađu po peti put na listi najpopularnijih komada prema istraživanje modnog pretraživača Lyst.

Kendal Džener nosi Birkenstock klompe.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Dame od stila ih nose uz odela, tenerke, široke pantalone + blejzere, ali i farmerke i kardigane. Ipak, kod nas u Srbiji je drugačija situacija i najčešće ovakve modele cipela vezujemo za dom ili oko kuće. Da li biste vi nosili Birkenstock Boston poput it devojaka?