Nemate šta da obučete? Zvuči tako poznato jer se svima događa! Rešenje svakako nije u pretrpavanju ormana jer koliko god odeće i modnih dodataka kupili to neće umanjiti činjenicu da "nemate šta da obučete" ako šopingu ne pristupite pametno.

Nekad je dovoljna samo jedna stvar da celokupno izdanje izgleda 100% bolje, te poslušajte savete vodećih it devojaka koje znaju kako da uvek izgledate sjajno uz minimum truda.

1. Koristite aksesoare da podignete outfit na sledeći nivo

Dodaci su moćne stvari koje mogu ili potpuno popraviti look ili ga uništiti. Kreativnost je uvek plus, i igranje aksesoarima, ali ukoliko niste sigurni, uvek se vodite pravilom "manje je više" i držite se klasika. Kožni kaiš sa elegantnom kopčom daće pantalonama više "karaktera", dok elegantni sat čini da svaki outfit deluje uglađenije.

2. Nikada nemojte nositi izgužvanu odeću

Ukoliko pitate trendsetere šta je osnova dobrog outfita, svi će vam reći isto - bez obzirom na komad, bitno je da je čist i ispeglan. Sve više ljudi danas koristi pegle na paru koje su daleko nežnije prema delikatnijim materijalima koji nisu tako laki za ispeglati.
Izgužvana odeća, bez obzira koliko bila skupa, uvek će izgledati lošije u poređenju sa sveže ispeglanim kompletom čija cena nije luksuzna.

3. Znati gde vredi potrošiti novac

Ponekad, sve što vam treba je samo jedan komad da bi ostatak vaše odeće dobio skladan izgled. To znači da čak i ako je 99% vašeg outfita kupljeno u omiljenoj highstreet radnji, dovoljan je jedan detalj poput tašne, cipela ili dobrog kaputa da sve izgleda "skupo" i moćno. Dakle, da, treba znati gde uštediti, a gde nije greh potrošiti koji dinar više.

4. Držite se jedne boje metala

Mešanje nijansi metala je potpuno okej ukoliko znate kako to da iznesete, ali ukoliko ste u nedoumici, pridržavanje jednog tona, bilo da je zlatni ili srebrni, suptilno će povezati vaš ceo look i učiniti da izgleda jednako moćno.

5. Akcenat na basic komadima

Ulaganje u basic komade nikada nije pogrešno. Kupujte u okviru svojih mogućnosti i uzmite najbolje od onoga što možete da priuštite. Uvek proveravajte sastav i trudite se da kupujete komade od prirodnih materijala ili barem od onih koji su dugotrajniji.

6. Trimujte pletene komade

Kombinovanje različitih materijala je najbrži put do dobrog outfita, ali važno je da vodite računa o onima koji su pravljeni od osetljivijih materijala. Uzmite, na primer, pletivo. Nakon nekoliko nošenja, primetićete da se formiraju "kuglice" od končića u delovima gde prirodno pravimo trenje. Investirajte trimer aparat koji će učiniti da vaši omiljeni komadi duže izgledaju uredno i novo.

7. Održavajte obuću da što duže izgleda kao nova

Kažu da cipele mnogo govore o onome ko ih nosi, ali to ne znači da treba da se stresirate zbog svake ogrebotine ili oštećenja. Jednostavno, bitno je da obuću održavate, investirate i redovno nanosite zaštitna sredstva, pogotovo ukoliko ste ljubitelji cipela i čizama od prevrnute kože koja se, kao po nekom pravilu, najbrže pohaba.

8. Obratite pažnju da vam odeća dobro stoji

Veoma je bitno da izaberete pravu veličinu odeće, odnosno da svi šavovi odgovaraju vašim proporcijama tela. Zato je savet da, ukoliko je potrebno, određene komade prepravite kod šnajdera kako bi vam odeća najbolje pristajala.

9. Usavršite svoju paletu boja

Samo je na vama izbor koje ćete boje nositi, a koje ne, i koliko ćete ih uvrstiti u svoj outfit. Ipak, vodeće trendseterke savetuju da broj nijansi ograničite na tri.