Najpoznatija modna urednica na svetu i najmoćnija žena u svetu mode, Ana Vintur prisustvovala je svečanoj državnoj večeri u Beloj kući u čast dolaska francuskog predsednika Emanuela Makrona i još jednom očarala svojim glamuroznim stajlingom.

Čuvena urednica Voguea zadivila je ovom svečanom prilikom u izdanju koje je zaslužilo samo najbolje ocene.

Ana Vintur u crnom izdanju.
CNP / INSTAR Images / Profimedia 

Ana Vintur je igrala na kartu vrhunske elegancije na državnoj večeri u jeloj u neverovatnoj crnoj maksi haljini. Reč je o vintage Chanel haljini iz kolekcije S/S 83 koja je istakla vitku figuru 73-godišnje najpoznatije modne urednice na svetu.

Prekršila svoje pravilo

Vintur, koja voli da nosi upadljive haljine sa šarenim printovima, ovog puta je sa puno stila prekršila sopstveno modno pravilo u vezi sa crnom bojom, omiljenom mnogim ljubiteljima mode, posebno kada su u pitanju svečane prilike.

Ana Vintur u crnom izdanju
Profimedia Njene ideje nisu valjale tadašnjem uredniku

„Nemoj da nosiš sve crno. Deluje previše sumorno, kao da idete na sahranu", rekla je Ana u jednom ranijem intervjuu, ali je sada to sama svojim outfitom prekršila.

Ipak, svoju crnu maksi haljinu uspešno je oživela upečatljivim zlatnim nakitom i kaišem, a kao i uvek ostala je na svojoj prepoznatljivoj bob frizuri sa šiškama i omiljenom modnom detalju - naočarima za sunce.

Ana Vintur prekršila sopstveno modno pravilo.
Shutterstock 

Pored Vintur, ovom događaju prisustvovala su i mnoga poznata lica kao što su Džo Bajden i njegova supruga Džil Bajden, Nensi Pelosi, Kevin Makarti, Džon Ledžend, Krisi Tajgen, Džon Batista, Stiven Kolbert...