Moda je igra, a svi treba da negujemo svoj stil i ne mariti za komentare drugih. Ipak, neke greške se dešavaju, a naročito tokom jesenjih i zimskih dana.

U nastavku donosimo pet grešaka koje su uobičajene u hladnijem delu godine, a koje bi bilo dobro izbeći.

1. Odbijanje čarapa/hulahopki

Dajte ovom komadu odeće status koji zaslužuje. U mnogim situacijama oni će vas spasiti od nepotrebnog smrzavanja. Praznični koncerti su pred nama, period godine koji za mnoge znači mnogo vremena provedenog na otvorenom. Obucite hulahopke i uživajte u niskim temperaturama.

Najlonke su trend ove sezone.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

2. Ne ulaganje u kaput/jaknu

Ako spadate u grupu onih koji misle da mogu da prežive zimu bez dobrog kaputa ili jakne, razmislite ponovo. Sigurno će postojati barem nekoliko situacija u kojima vam je žao što niste imali toplu zaštitu. Zato investirajte u dobar kaput ili jaknu. Kupite komad koji je klasičan i koji ćete nositi godinama. Na ovaj način, vaša investicija će se isplatiti.

Ne ulaganje u kaput je greška tokom hladnijih dana.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

3. Zanemarivanje ruku

Jedno od gorih osećanja na hladnoći je kada nam prsti pocrvene i utrne od hladnoće. Da se ​​to ne dogodi, zaštitite ih. Ne računajte da ćete samo staviti ruke u džep i rešiti sve probleme. Kupite lepe i tople rukavice koje će vam pomoći da sprečite peckanje.

Preskakanje šešira i šalova je greška.
Shutterstock 

4. Preskakanje šešira i šalova

Neka vam glava i uši uvek budu zaštićeni. Ne zazirite od šešira jer će vam pokvariti frizuru ili šalove jer vam se ne sviđaju. Uostalom, ponuda ovih modnih dodataka je toliko široka da se sigurno mogu pronaći komadi koji će vas, što je najvažnije, ugrejati i zaštititi od smrzavanja, a potom i prehlade, a pritom izgledati odlično.

Odabir pogrešne obuće.
Instagram 

5. Odabir pogrešne obuće

Osim ako niste srećna devojka koja ceo dan provodi vozeći automobil do garaže i nikada ne izlazi napolje, neku obuću je bolje da preskočite kada dođe hladnije vreme. Ako ne možete bez visoke potpetice, štikle zamenite jednako elegantnim, ali mnogo toplijim čizmama sa potpeticom.

Ako su vam stopala topla, logično je da će vam i celo telo biti toplije. Zato mudro birajte obuću u hladnijem delu godine, ma koliko vas privlačili komadi u kojima ćete se smrznuti.