Dok su neki komadi i krojevi “večni” i dobro izgledaju i danas kao pre recimo 10 godina, ipak je dosta i trendova za koje samo možemo da kažemo "bolje da ostane u prošlosti".

Modni stilisti su izdvojili pet jesenjih trendova koje bi trebalo da ostavimo u prošlosti i zamenimo novim komadima.

Trenerke zamenite finim materijalima

Iako je tokom 2020. godine i karantina modni fokus bio na komfornoj i ležernoj odeći, izgleda da se modni stil zasitio udobnosti. Prema mišljenju modnih stručnjaka danas bi sve trenerke trebalo zameniti kašmirom i ostalim finim materijalima.

Trenerke više nisu moderne.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Monohromatske tamne kombinacije

Tokom jeseni obično biramo da zatamnimo naš garderober, ali ove godine, smatraju stilisti, treba da nosimo jarke boje, a one koje su obeležile leto ne bi trebalo u potpunosti da napustimo. Statement komadi i puno boja će obeležiti sezonu u koju smo tek kročili.

Više nisu moderne monohromatske kombinacije.
RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Naravno, kombinacije sa tamnim bojama dolaze u obzir, ali prema mišljenju stručnjaka, trebalo bi izbegavati tamne kombinacije od glave do pete.

Kompleti su out

Tokom pandemije, pleteni kompleti su često bili sinonim za udobnost. Ali, kao i trenerke, i njih treba da ostavimo u prošlosti, barem kada je reč o odeći u kojoj provodimo baš svaki dan.

Kompleti su out.
Instagram 

Helanke su no, no

Stilisti preporučuju da ove jeseni helanke ne preovladavaju našim outfitima kao što je to bio slučaj prošle sezone. Iako su udobne i lake za kombinovanje, postoje i drugi komadi koji su jednako opušteni i odlično stoje. Naravno, helanki se ne treba u potpunosti odreći. Neke od opcija su kožne, ili jako efektne s trakom na stopalima.

Helanke se više ne nose.
Instagram 

Haljine s izrezima

Stilisti smatraju da je prošlo vreme haljimama sa dubokim izrezima. Između ostalog, i temperature su sve niže, a takvi modeli su više za topliji deo godine.

Amal Kluni nosi halljinu sa kragnom.
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Umesto njih za period pred nama treba da biramo maksi haljine ili pletene suknje koje će sa debelim džemperima dovesti do savršenstva našu kombinaciju.