Društvena mreža TikTok je postala riznica malih trikova koji olakšavaju život - čak i u kupovini odeće.

I dok smo mislili da high street brend Zara ima simbol na etiketi koji olakšava pronalaženje veličine koja vam savršeno odgovara, izgleda da je ipak reč o nečemu sasvim drugom.

I dok smo živeći u zabludi naručivali odeću prema uputstvima koja kruže društvenim mrežama, naišli smo na video koji nam je otkrio pravu istinu.

Šta znači kvadrat na Zara etiketi?
TiKTok 

Dok smo ranije mislili da sivi kvadrat na gornjem delu etikete predstavlja true to size, odnosno veličinu koja je i napisana, sada smo u vidue koji razotkriva simbole saznali da to se oni zapravo odnose na kolekcije u okviru Zara brenda.

Šta znači trougao na Zara etiketi?
TiKTok 

Pa tako kvadrat predstavlja Zara basic kolekciju, a ne i tačno napisanu veličinu.


Isto tako i nacrtan krug na etiketi zapravo znači da je reč o Zara women kolekciji, a ne o većom broju te da je potrebno kupiti manji kako biste pogodili vašu veličinu, dok trougao predstavlja TRF kolekciju, a ne i manji veličinu od naznačene.

Simboli na Zara etiketama predstavljaju razlikovanje među kolekcijama.
Shutterstock 

I posle nekoliko vraćenih porudžbina, rešili smo da pitamo radnike u Zari da li znaju nešto o ovim simbolima na etiketi, a kao odgovor dobili smo:

"Da, reč je o kolekcijama Zara brenda, a ovi simboli pomažu i nama radnicima da razlikujemo odeljenja u radnji, te tako pri vraćanju stvari na mesto možemo to lakše i brže odradimo", rekla je radnica, a isto je potvrdila i jedna od korisnica društvenih mreža u videu ispod:

Simboli na Zara etiketama Instagram/trinnywoodall