Topli prolećni dani su kao stvoreni za razne zaigrane modne priče, a kako cene poslednjih dana neprestano rastu, većini šoping nije prioritet.

Ali, kao i mnogi, sigurno želite da obnovite i napravite smenu prošlogodišnjih odevnih komada, a da vam vaš novčanik ne presuši. Britanska modna urednica, Dina Vantuleken kaže da svako treba da postavi određenu granicu kad je reč o cenama obuće i odeće.

Ograničite letnji šoping na 2.500 dinara.
Profimedia 

Napominje da je najvažnija ona suma novca koju isplanirate da potrošite na praćenje modnih trendova sezone.

"Zna se šta je glavni komad koji će se nositi godinama - to je solidan kaput, svečana haljina koja nije u trendi boji ili udobne cipele za koje znate da se uklapaju u mnoštvo vaših modnih kombinacija", objašnjava ona. Za takve stvari, treba dati i više para ukoliko su vrlo kvalitetne.

Hipotetični, neka vaša granica bude 5.000 dinara i ne dozvolite sebi da je prekoračite ukoliko nije reč o "kapitalnoj" kupovini. Ukoliko ste dovoljno smeli, predlažemo da spustite ovu crtu još niže, ali ne ukoliko to rezultira da se morate zadovoljiti minimalističkim garderoberom.

"Nijedna žena ne treba da provede celo leto u teget pantalonama i beloj majici, ma koliko da joj se to dopada", uverljiva je Dina.

Kako biste malo osvežili svoj garderober, dovoljno je da za ovo leto nabavite:

1. lepršavu haljinu, suknju ili košulju sa sitnim cvetnim desenom,

2. jedan komad u "vrištećoj" boji - na primer, narandžastoj ili "ciklama" i

3. trendi tašnu ili sandale.

Važno je da sve prilagodite svom stilu.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Važno je da sve prilagodite svom stilu i razmislite da li ćete je zaista nositi ili s njom odlazite u kabinu samo zbog cene koja se uklapa u vaše odabrane troškove.

Istražite high-street prodavnice i ostale brendove u kojima su već počele rasprodaje i sigurni smo da ćete pronaći komade koje se uklapaju u vaš budžet!