Na modnoj sceni danas je mnoštvo modnih trikova koji "rade posao", a oni koji ne koštaju ništa i pritom su jednostavni za uklapanje u svačiji stil - su uvek najomiljeniji, baš kao što je to slučaj s takozvanom sendvič metodom oblačenja.

S pojmom sendvič metode neki su upoznati iz feedback kulture. Ona predstavlja raspravu o povratnoj informaciji koja započinje pozitivnim rečima, nakon čega slede kritika i reči zahvalnosti za kraj – slojevito je složena, baš poput sendviča. Ovaj princip takođe se može koristiti u modne svrhe za vizuelno spajanje odevnih predmeta.

dzemper na pruge je i ove sezone must
Instagram 

Sendvič metoda u modne svrhe

Takozvana sendvič metoda odevanja podrazumeva to da gornji odevni komad, onaj koji je najbliži glavi, bude u istoj boji cipela. Šta ste odlučili nositi između, gotovo da i nije bitno. Boje, teksture i stilovi odabranih komada automatski izgledaju povezanije ako se gornji i donji deo stajlinga podudara.

modna kombinacija koja nikada ne izlazi iz mode
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ovu metodu odevanja su do savršenstva dovele neke od najuticajnijih street style zvezdi današnjice, a ništa vas ne košta da se i sami poigrate istom.

U nastavku u galeriji pogledajte kako uticajne influenserke i obožavateljke mode nose izdanja po uzoru na sendvič metodu:

Shutterstock, Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia Sendvič metoda oblačenja