Udobne cipele ne moraju nužno značiti cipele koje nisu u trendu, naprotiv, leti je lakše nego ikada pronaći model koji ćete obožavati nositi, bilo na gradskom asfaltu ili na pesku.

Od ravnih modela pa do espadrila sa punom petom kakve već nekoliko sezona nosi Kejt Midlton i njeza sestra Pippa – ovo su trendi modeli koji podižu svaku kombinaciju, a iznad svega su neverovatno udobne.

Sandale sa četvrtastom petom

Letnja obuća nezamisliva je bez jednog od najpopularnijih modela, savršenog za šetnju gradom, ali za odlazak na plažu, a pri tome ne mislimo na japanke. Pletene sandale sa četvrtastom petom u obliku klina, izrađene najčešće od jute i rafije oduševljavaju rustikalnim šarmom, ručnom izradom i pre svega, udobnošću. Odlično se slažu s letnim haljinama i suknjama, a nećete pogrešiti i ako ih iznesete sa pantalonama ili šortsem.

S visokim i udobnim platformom

Letnji odabir s kojim ne možete pogrešiti. Sandale s punom petom, baš poput onih s četvrtastom petom, izrađene su od pletenog prirodnog materijala. Uz kaiščiće iznad prstiju i  oko gležnja biće vam jedan od omiljenih modnih komada cele letnje sezone.

Ravne sandale

Zagrižene zaljubljenike u ravne sandale osvojiće modeli s tek lagano zadebljanim petom.

Kombinacija pete izrađene od prirodnog pletenog materijala i kožnih kaiščića odličan su izbor za dnevne izlaske, a njihov šarmantan izgled odlično upotpunjuje vesele cvetne stajlinge.

Sandale nalik espadrilama

Ako su vam klasične espadrile ipak malo previsoke za svakodnevno nošenje, ovaj model je odlična alternativa. Izgledaju šik i jednostavno, a ako želite da unesete malo šarenila u garderobu birajte modele u jarkim bojama poput žute i crvene.

sandale espadrile
Instagram/leasy_inparis 

Elegantne, a udobne

Ravne sandale sa zadebljanim petom u kombinaciji s kožnim kaiščićima odlična su opcija za večernje izlaske kada želite da zadržate elegantni izgled ali istovremeno želite da uživate u udobnosti.

Kožne ženske sandale - Tommy Hilfiger
fashionandfriends.com 

Trendi natikače

Ove sezone gotovo da ne postoji modna infulenserka koja u svom cipelarniku nema bar jedan par natikača. Za dizajne jednostavne sandale s niskom potpeticom i presvučene kožom zaslužan je Hermès koji je još 1977. godine predstavio natikače koje zrače sofisticiranošću.

Japanke

Tradicionalne japanke doživele su metamorfozu ove sezone – dobile su kaiševe na gležnjevima, zadebljanu platformu, izrađene su u različitim materijalima, od kože do rafije, a zadržale su dobro poznatu udobnost.

kim kardasijan u japankama
Instagram 

Tanga sandale

Ovog leta dominiraju 'tanga' sandale! Obično samo ih nazivali japankama, no dobile su novi naziv. Iako ih mnogi ne vole, modni profesionalci poručuju da odustanemo od njih. Ipak, niko ne može poreći činjenicu da je reč o obući idealnoj za provođenje dana na bazenu ili druženjima na plaži.

hejli biber u tanga sandalama
Stoianov-spot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia