Sezona toplih i udobnih džempera zvanično je počela! Preostaje samo da se odlučite koje modele ćete nositi ove jeseni. Naravno, možete se osloniti na bezvremenske rolke. Međutim, u kolekcijama brendova možete pronaći i zanimljivije opcije. Na primer, trendi džemperi s polo kragnom. Ovi modeli će se odlično uklopiti kako u opušteni izgled za vikend, tako i u strogi outfit za posao ili poslovni sastanak. A najvažnije, takav komad će vas sigurno predstaviti kao znalca trendova. Odevni predmeti s polo kragnom ne gube na popularnosti još od proleća. Ako želite da obogatite svoj garderober, ovo je idealna opcija. 

Prvo, obratite pažnju na materijale

Da bi vas grejali ne samo na jesen, već i zimi, najbolje je birati modele od kašmira ili vune. Mogu biti i s dodatkom sintetičkih materijala — takvi modeli će vas mnogo jeftinije koštati. Istina, procenat prirodnog materijala u sastavu ne bi trebao biti manji od 60%: u suprotnom, u džemperu vam može biti hladno.

Dodatnu čar sviteru daju dugmad na kragnama

Najvažnije je da ne budu prevelika — inače će komad delovati staromodno. Boju džempera birajte po ukusu. Ako vam osnovni modeli deluju dosadno, obratite pažnju na trendi burgundi, maslinaste ili senf boje. Sa takvim modelima nećete imati poteškoća sa stilizovanjem, a pomoći će vam da podignete svoje outfite na novi nivo. Ne treba zanemariti ni opcije s printom. Najpopularniji su džemperi na pruge: horizontalne linije osnovne ili jarke boje. 

Kako ih kombinovati?

Ako želite da kreirate strogi poslovni izgled, ispod džempera nosite klasičnu košulju, a kombinaciju dopunite osnovnim pantalonama ili poslovnom suknjom. Samo završite autfit sa mokasinama i velikom torbom. Opušteniji autfit dobićete ako kombinujete majicu osnovne boje sa džemperom i ravnim ili širokim farmerkama. Preko toga sjajno se slaže mantil ili klasični kaput. Finalni dodir — udobna obuća. Na primer: patike, ravne čizme ili baletanke. Preporučujemo da završite look aksesoarima: trendi nakitom. A izbor modernih džempera s polo kragnom savetujemo da započnete sa nekim od modela koje smo izdvojili u galeriji:

ZARA Džemperi sa polo kragnom