Ako ste se za vreme neočekivano dugog leta navikli da nosite haljine svaki dan, s dolaskom hladnoće nema potrebe da odustajete od te navike. Umesto lepršavih haljina treba potražiti nešto prikladnije za jesenje-zimski period. Najbolji izbor u tom slučaju biće haljine dugih rukava. Univerzalne, minimalističke, jednostavne za stilizaciju i udobne za nošenje — ovo su osnovni kriterijumi na koje treba obratiti pažnju pri odabiru haljine za svaki dan. Ipak, postoje i neki detalji koje treba uzeti u obzir. Da bismo vam olakšali pretragu, sastavili smo vodič za odabir odgovarajuće haljine i pronašli nekoliko dobrih primera koje možete kupiti odmah.

profimedia-0553865873.jpg
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Verovatno je jedini obavezan uslov pri izboru haljine to da ima duge rukave. U svemu ostalom nema nikakvih ograničenja. Osim toga, brendovi trenutno nude ogroman broj modela za hladnu sezonu. Najoptimalniji izbor i dalje ostaju modeli od trikotaže u svom raznolikom obliku. Širok kroj, rolka, prijatan materijal — u takvoj haljini mirno možete proći kroz dugačke zimske mesece. Ipak, ne treba zaboraviti ni na uske modele od tankog pletiva. Oni su savršen kompromis između udobnosti i elegancije. Kroj lepo ističe figuru, a mekana rastegljiva trikotaža ne ometa kretanje. Obratite pažnju ne samo na uobičajene opcije s okruglim i V-izrezom, već i na polo-haljine ili elegantne modele sa spuštenim ramenima.

Tina Kunaki
Spread Pictures / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ako trikotaža nije po vašem ukusu, dobar izbor biće haljine od čvrstog pamuka ili viskoze. Uvek ih možete kombinovati s čvrstim čarapama i parom visokih čizama, pa ih nositi čak i zimi. A ako želite nešto zaista ultra-moderno, obratite pažnju na haljine od kože. To može biti haljina-košulja,elegantna midi haljina na preklop ili osnovna trapez haljina s dugim rukavima. Boju haljine birajte u skladu s već postojećim stvarima u vašem garderoberu. Ako klasične nijanse poput crne, tamno-sive i bež deluju dosadno, obratite pažnju na aktuelne maslinaste, čokoladne i bordo tonove. Pretragu možete započeti odmah sa našom selekcijom ispod: očekuje vas 8 modernih haljina s dugim rukavima koje možete nositi u sezoni jesen-zima 2024/25.

ZARA Haljine dugih rukava za jesen i zimu 2024.