Iako je poslovni stil malo popustio u korist ladylike izgleda, dizajneri i dalje nude komade koji se lako mogu prilagoditi kancelarijskom dress code-u, a modne zaljubljenice ih koriste i u svakodnevnom životu. Ovaj put ne govorimo samo o odelima sa pantalonama, iako ona i dalje zauzimaju posebno mesto u srcima mnogih žena, već i o kombinacijama sa suknjama. Pogotovo što su dizajneri za kolekcije jesen-zima 2024/2025 predstavili brojne modele za svaki ukus. Da bismo vam olakšali šoping, prikupili smo najaktuelnije komade koje možete nabaviti odmah.

Klasično odelo već dugo predstavlja neizostavan deo garderobe svake moderne dame. Dok smo ranije obraćali pažnju samo na standardne modele, sada su popularne razne opcije. Na primer, leti smo nosili blejzere sa šortsevima, dok su dizajneri sada ponudili zanimljiviju varijantu – blejzer sa suknjom. Postoji nekoliko razloga zašto je odelo sa suknjom odličan izbor. Prvo, predstavlja odličnu alternativu odelu sa pantalonama – svaki komad možete nositi zajedno ili odvojeno. Drugo, ovaj duo se savršeno uklapa u globalni trend ladylike stila. Novi revije su prikazale sklonost brendova ka ženstvenim elementima: naglasci na struku, ženstveni silueti i elegantni aksesoari. Čak je i u poslovnom stilu vidljiva ova tendencija. Brendovi su kreirali modele za svaki ukus. Najuniverzalniji je crni kostim sa oversize blejzerom i ravnom midi suknjom, kao kod Dries Van Noten. Takođe, možete obratiti pažnju na varijantu sa blejzerom sa "zaobljenim" ramenima, kao kod Jil Sander, ili sa "oštrim" linijama ramena, kao kod Prada.

Miu Miu revija
Pixelformula / Sipa Press / Profimedia 

Na pistama smo takođe primetili brojne kombinacije sa elegantnim pritezanim blejzerima koji se stilizuju sa striktno krojenim suknjama ili čak mini suknjama. Koje boje odabrati za odelo? Pošto govorimo o osnovnom poslovnom garderoberu, preporučujemo klasične boje: siva, crna ili braon. Takođe, stajali bi dobro i dueti u umirujućim zelenim tonovima ili tamno plavoj. Ne zaboravite ni na aktuelne jesenje printove: karirano. Što se tiče materijala, na tržištu su prisutni ne samo komadi od kostimskih tkanina, već i od kože ili antilopa. U ovom slučaju, birajte prema svojim ličnim preferencijama.

Givenchy jesen/zima 2024/2025
x / Avalon / Profimedia 

Naravno, nije nužno da kupujete komade iz istog kompleta. Najvažnije je da odelo kao celina izgleda usklađeno i da se teksture slažu (ako želite da izaberete izgled koji će delovati kao komplet).