Trendseterke poput Hejli Biber i Bele Hadid prošle sezone pojavile su se u kožnim jaknama sa "pohabanim" izgledom u stilu 90-ih, a ubrzo je postalo jasno da je to jedan od vodećih modnih trendova za jesen i zimu. Poslednjih meseci ponudu popularnih prodavnica preplavile su predimenzionirane retro jakne od imitacije kože, najčešće braon boje, a neke od njih su momentalno postale i najpoželjniji komadi.

Ove godine smo takođe bili svedoci velikog porasta moto jakni sa krznenom postavom, koje smo obožavali 2010-ih. Ali pored klasičnih crno-belih modela, u fokusu su bile upravo varijante u braon nijansama sa „vintidž” izgledom, a jedan model se najviše istakao poslednjih nedelja.

pročitaj još: 2 U 1 NOVA JAKNA KOJA JE VEĆ OSVOJILA INSTAGRAM: Topao, a stylish komad koji svaki outfit podiže na viši nivo

Reč je o dvostranoj braon jakni od veštačke kože iz kolekcije Zara, čiji su retro stil i opušteni kroj potpuno osvojili modne influenserke. Ova jakna postala je viralna na društvenim mrežama, a prvi put kada se pojavila na Zara sajtu, nestala je u rekordnom roku. Ipak, mnoge je obradovala vest da je ovogodišnji bestseler ponovo dostupan.

Bonus video

Teddy jakna za jesen 2023 Instagram/ariyalondon

Izvor: fashion.hr/ Wanted A.N.