Da li ste znali da legendarni Max Marin "teddy" kaput ove godine slavi svoj deseti rođendan? Inspirisan modelom iz 2013. godine, ovaj bestseller kaput u potpunosti je osvojio modnu scenu 2013. godine i našao svoje mesto u garderobama mnogih trendseterki. Njegov uspeh je, očekivano, rezultirao brojnim pristupačnijim  „kopijama“, kao i modelima inspirisanim njegovom teksturom ili krojem.

Možemo se složiti da je sredina 2010-ih zaista bila u znaku krznenih jakni i kaputa, a iako su tokom godina pali u senku novih „it” modela, njihova atraktivnost nikada nije potpuno izbledela. Štaviše, poslednjih godina viđamo sve više modela napravljenih od krzna (ili njegove imitacije), doduše u malo drugačijem dizajnu.

Teddy jakna za jesen 2023 Instagram/ariyalondon

Predimenzionirane teddy jakne i kaputi zamenjeni su elegantnijim, strukturiranijim modelima, a prošle sezone Mangov model sa umetnim veštačkim krznom postao je jedan od omiljenih izbora trendsetera za hladne dane.

Ne sumnjamo da će mnoge obradovati vest da je Mangov „must-have“ kaput ponovo dostupan i ove godine. Takođe, osim ovog popularnog modela, ove jeseni u high street kolekcijama pojavile su se brojne nove "teddy" jakne koje najavljuju veliki povratak ovog zimskog trenda. U nastavku vam predstavljamo tri šik modela koji su nas na prvu osvojili!

MANGO, ZARA 2 modela teddy jakni za jesen 2023