Burberry, brend kog su mantili proslavili više nego bilo koji drugi komad, predstavio je svoju kolekciju za proleće/leto 2024. godine, a gosti revije prošetali su mantile u koje bismo se najradije ušuškali u prvim danima jeseni.

Prelazni period, proleće i jesen, su godišnja doba višeslojnog odevanja i apsolute vladavine tmurnih i oblačnih dana – mantila. A o kiši i promenljivom vremenu niko ne zna više od Britanca, tako da ne čudi što iza najpoželjnijih kišnih kaputa stoji kultni britanski brend Burberry.

profimedia-0806263689.jpg
Lucy North / PA Images / Profimedia 

Veliku modnu inspiraciju podstakle su poznate gošće revije, obučene u, pogađate, mantile. Rouzi Hantington-Vajtli stigla je u pratnji supruga Džejsona Stetama, a poznata po svom minimalističkom stilu u duhu tihog luksuza, ostala je verna klasičnom, bež mantilu.

Ipak, za razliku od nje, Kajli Minog i Rejčel Vajz posegle su za modelima u zelenim nijansama.

Kajli Minog
Lucy North / PA Images / Profimedia 

Kajli u kožnom mantilu do kolena i Rejčel u tamnozelenom modelu srednje dužine potvrdile su ono što ljubitelji mode najavljuju već neko vreme – jesenju vladavinu zelene boje, koja će u garderobu doneti šik dozu elegancije i sofisticiranosti.

Rejčel Vajz
Mattpapz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

 Bonus video

Zara jakna TikTok/nikitapatelaa