Koliko puta vam se dogodilo da ste pazarili neki modni komad i onda shvatili da ćete ga verovatno nositi samo jednu sezonu? Modni trendovi odlaze i dolaze, i čini se da se menjaju gotovo svakog meseca, ali ukoliko u svom garderoberu imate određene komade koji uživaju status "večnih" budite sigurni da ćete uvek biti ikona stila.

Reč je o elegantnim komadima koji će učiniti da izgledate šik u svakom trenutku. Blejzer, pantalone visokog struka i gležnjače samo su neki od onih bezvremenskih klasika, a mi vam donosimo 10 stvari koje svaka it devojka poseduje u svom ormaru, a koji će biti podjednako trendi i sada i za 15, 20 ili 40 godina.

1. Dobro ukrojene farmerke

Farmerke su must have u ormaru svake trendseterke.
screenshoot/instagram 

Farmerke klasičnog kroja moderne su iz sezone u sezonu, lako se uklapaju sa ostalim trendi komadima, nevezano da li je prigoda svečanija ili je pak u pitanju kežual dan.

2. Klasičan crni blejzer

Klasičan crni sako svaka žena mora da ima.
Shutterstock 

Da biste ograničili potrošnju brze mode, pametno je ulaganje u komade koji traju, a jedan dobar crni blejzer "rešava" svaka kombinaciju u par poteza sada i zauvek.

3. Pantalone visokog struka

Pantalone sa visokim strukom su obavezne u svakm garderoberu.
Instagram 

Nikada nećete zažaliti što ste kupili par ovakvih pantalona. Zašto? Ne samo da su sjajne za kancelariju, već su odlične i za kežual vikende u kombinaciji sa patikama i belom majicom, ili pak za izlaske ukoliko upotpunite top interesantnim topom.

4. Svileni top

U trenu daje potrebnu eleganciju čak i ako ga kombinujete sa farmericama. Dodajte samo upečatljiv komad nakita i spremne ste za polazak.

5. "Pencil" suknja

Kratke suknje su apsolutno uvek in, ali je činjenica da ćete klasične pencil suknje moći da nosite u više prilika. Izgledaće tako dobro sa uvučenom elegantnom košuljom ili pak ukoliko ih kombinujete sa duksevima ili oversized džemperima.

6. Klasične crne salonke

Klasične crne salonke su must have za svečane prilike.
Shutterstock 

Nikada se ne zna kada vam može zatrebati par crnih salonki. Što su klasičnije to bolje. 

7. Unikatan nakit

Nakit menja svaki autfit.
Beth Adamson / PA Images / Profimedia 

Nakit odmah dodaje onaj osećaj kompletiranog izgleda. Uzmite jednostavne komade poput belog prsluka i farmerki koji će u trenutku biti transformisani u šik look samo zahvaljujući zlatnim ili srebrnim akcentima.