Dobre farmeke su, morate priznati, već pola outfita. Pogotovo ako je to model u kojem ne samo da izgledate dobro, već se tako i osećate. Međutim, činjenica je da u vremenima u kojim živimo, ne možemo uvek da se pohvalimo komadima koji neće izbledeti ili se pohabati nakon nekoliko nošenja, te je dosta onih koji čuvaju taj jedan par farmerki za prilike kada im je stalo da baš, ali baš izgledaju dobro.

A zapravo, iako su nam često fokus kupovine modni komadi koji su poslednji odraz trenda, ponekad je pametniji odabir staviti njihov kvalitet na prvo mesto! Kada je reč o kvalitetu nemoguće je ne spomenuti najpoznatiji brend džinsa, Levi's 501, koji će uvek biti u modi, i danas i sutra i za 50 godina.

Baš zahvaljujući karakterističnom dizajnu koji nosi status večnog, ne čudi što mu se iznova i iznova vraćamo. Jer, nije reč samo i kvalitetu, već i u tome da ovaj model fantastično pristaje svakoj figuri i lako se kombinuje sa svim što imate u ormaru.

Kako je nastao Levi' s 501?

Zanimljiv je podatak taj da je upravo ovaj model farmerki prvotno bio dizajniran za rudare. Supruga jednog od njih poželela je kvalitetnije pantalone za svog muža te je zamolila lokalnog krojača Džejkoba Dejvisa da joj napravi upravo takav model plavih farmerki sa bakarnim nitmana na mestima naprezanja za bolju čvrstoću i trajnost.

Model 501 kreiran je 1890-ih, no pravu slavu stekao je kasnije, u šezdesetim godinama prošlog veka, a nosile su ga i brojne zvezde Holivuda, piše Fashion.hr.

Takođe, ove farmerice  jedan su od simbola pobune mladih kojom su hteli da pokažu da imaju pravo na svoj način života i na odstupanje od pravila odevanja koja se razlikuju od odraslih.

Danas su ove farmerke odraz klasike i udobnosti, te je dobra investicija da  barem jedan model uvrstite u svoju garderobu jer ćete ih zaista nositi večno, a u galeriji u nastavku pogledajte kakve klasične modele trenutno možete kupiti u Srbiji, pored prepoznatljivog 501.

remiks Ukoliko planirate da kupite klasične Levi' s farmerke, obratite pažnju na ponudu.

Bonus video:

Kako prosiriti farmerke TikTok/bug318_