Vreme je da se oprostimo od kaputa jer je vreme za trendi blejzere i sakoe, vanvremenske modne komade koji su osvojili kako prolećne kolekcije modnih kuća tako i street style ponudu. Klasični Chanel, s duplim kopčanjem ili oversized modeli, sve je dostupno, a posebno raduje što dominiraju modeli od laganih materijala i u bojama koje su dobrodošle u svečanijim trenucima.

Jer ove sezone blejzeri se nose u svim kombinacijama, uz farmerke i bele majice, u svečanoj kombinaciji sa košuljom ili bluzom, sa dugim suknjama i kargo pantalonama.

Ove sezone blejzeri se nose u svim kombinacijama.
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Oduševljavaju i modeli koji su dovoljno dugački da posluže kao mini haljina i koji se sve češće mogu videti u kombinaciji sa dobro skrojenim hulahopkama, kao i oni u vojničkom stilu i modeli sa naglašenim dugmićima ili asimetričnim vezivanjem.

Snaga ovog trendi i isplativog modnog komada je upravo u njegovoj raznolikosti, prilagodljivosti i nosivosti. Inspiraciju potražite u galeriji, gde vas očekuju modeli modnih kuća iz kolekcija za proleće 2023. i street style modne kombinacije sa ulica Pariza, Milana i Londona.

CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia, Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Kako nositi blejzer ove sezone? Saznajte u nastavku.

 Izvor: luxurysociety.hr