Uskoro ćemo se oprostiti od tamnih komada, za kojima tradicionalno posežemo u hladnim mesecima, da bismo mesto ustupili odeći živih boja i dezena, poput naših omiljenih cvetnih haljina.

Nostalgija se i te kako ceni kada govorimo o cvetnom uzorku istaknutom na komadima odeće. Retro verzije ovog simbola proleća danas su najpoželjnije, a u formi haljina je naglašavaju ga detalji poput romantičnih volana ili puf rukava u stilu 80-ih.

Cvetne haljine laskave midi dužine odišu sofisticiranošću i idealan su izbor za kancelariju ili dnevne događaje. Maksi verzije su odlične za ležerne dnevne izlaske, a lako mogu proći i kao elegantan stajling. S druge strane, kratke haljine sa cvetnim dezenom savršene su za tople dane u godini, posebno ako želite da istaknete svoje noge, a srećna je činjenica da su prolećne kolekcije dizajnerskih i high street brendova pune raznovrsnih verzija za svačiji ukus i stil.

I dok verovatno već imate nekoliko modela cvetnih haljina u svom ormanu, nikada nije kasno da osvežite svoju garderobu još jednim upečatljivim primerom.

Pogledajte galeriju i inspirišite se da pronađete još jedan model koji ćete rado nositi i tokom proleća i leta, ali i prvih dana jeseni uz trendi čizme, mantil ili oversize blejzer.

reserved, hm.com Cvetne haljine za proleće 2023 dostupne na policama high-street brendova.