Prethodna godina vratila je na modni radar brojne modele pantalona koje su bile popularne početkom milenijuma. Počev od neodoljivih kargo, pa sve do niskog struka. I tokom 2023. godine određeni komadi nastaviće svoju dominaciju, ali sada je it devojkama u fokusu novi no pants trend.

Primećeno je već početkom 2023. godine da su najtraženije manekenke današnjice, Kendal Džener i Bela Hadid, ponele trend koji sada dominira na Nedelji mode u Milanu.

U pitanju je „no pants“ trend, odnosno nošenje minijaturnih šortseva (bokserica), najčešće u kombinaciji sa unihop čarapama. Uz to kombinuju ih sa oversized gornjim komadima, poput blejzera ili košulja.

no pants sada dominiram na ulicama Milana.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Na Nedelji mode u Parizu, tačnije Gucci reviji, ovaj trend je iznjedrila Kjara Feranji, najpopularnija modna blogerka na svetu – u vidu dekonstruisanog sivog odela.

Ćerka Ume Turman, Maja Houk, na Prada reviji nosila je predimenzioniranu košulju i hulahopke. Sudeći prema street style fotografijama, brojne influenserke i druge ličnosti koje su bile na Nedelji mode u Milanu, odlučile su da se povinuju trendu i isprobaju ekscentrični komad.

Maja Houk nosi no pants trend.
IPA/Comi/Mangiarotti / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Od domaćih ličnosti, naša influenserka Dunja Jovanić takođe je iznela ovaj trend na nedavnom događaju i oduševila sve svetskim izborom.

Dunja Jovanić nosi no pants trend.
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

Da li biste i vi bili hrabri da probate „no pants“ trend?