U svetu poznatih trendseterki i supermodela, čini se da postoji jednoglasni odgovor na pitanje koja zimska jakna je must u ormanu ove zime. Od Kendal Džener do Hejli Biber, gotovo da nema poznate dame koja svoju zimsku garderobu nije obogatila puf jaknom s potpisom brenda The North Face.

Omiljeni brend ljubitelja gorpcore estetike postoji od 1966. godine, kada je planinar Dag Tompkins odlučio da kreira laganu i funkcionalnu opremu za boravak u najhladnijim planinama. Nekoliko decenija kasnije, u eri 90-ih, nastala je najpoznatija jakna modela Nuptse, nazvana po planini jugozapadno od Mont Everesta.

Zahvaljujući bezvremenskom kroju i mnoštvu boja, ova topla 'pufer' jakna uspeo je da evoluira u klasični zimski must-have komad koji nikada ne izlazi iz mode.

U poređenju sa sličnim modelima na tržištu, jakne brenda The North Face sadrže sintetičku izolaciju koja oponaša sposobnosti guščjeg perja, pružajući veliku toplinu u zimskim mesecima. Ova tehnologija, nazvana Fuseform, napravila je pravu revoluciju u načinu proizvodnje tehničke odeće, a zahvaljujući njoj i sličnim tehnološkim karakteristikama, jakne brenda The North Face dolaze po nešto većoj ceni.

Najveća ljubiterljka jakni kaifornijskog brenda, kao i najpopularnijeg modela Nuptse, je svakako zanosna Emili Ratajkovski.

Pogledajte u nastavku kako poznate trendseterke nose jakne brenda North Face