Zima je najbolje godišnje doba za igru​ slojevima i proporcijama. Široko gore i usko dole ili obrnuto - boxy siluete i ekstravagantne kombinacije čine ovo doba zanimljivijim. Zbog toga se u hladnim mesecima sve više odmičemo od proverenog i klasičnog, a više se usuđujemo da isprobavamo nešto neobičnije. Odevni komad koji je za to posebno prikladan i može se koristiti na razne načine nisu pantalone, već maksi suknja.

Dok je prošle godine u ovo doba sve bilo u znaku mikro minica (setimo se samo modela Miu Miu), modni svet sada je bacio oko na potpuno drugu ekstremnu dužinu. Maksi suknje beleže veliki povratak još od letos, i to zahvaljujući ponovnom otkrivanju i popularizaciji minimalizma 90-ih. Brendovi kao što su Calvin Klein ili Acne, inspirirani 90-ima i 2000-ima, podržavaju ovaj trend i nadograđuju ga.

Dok su se u toplijim mesecima nosile suknje do članaka od prozirnih materijala i lepršavih krojeva, tokom prelaznog perioda se oslanjamo na robusnije i deblje materijale. Modeli poput Bele Hadid i Emili Ratajkovski prigrlile su ovaj trend i zimi kombinuju maksi suknje s debelim jaknama ili visokim čarapama.

Zavisno od kroja i materijala, maksi suknja može pridoneti oblikovanju istaknute frigure koja se ne bi mogla postići jednostavnim pantalonama. Nije uzalud nazvana herojem slojevitosti - može se kombinovati zaista na razne načine, a odabirom ova četiri top modela sigurno nećete pogrešiti.

Teksas suknja

Ove sezone pantalone širokih nogavica menjamo za uske teksas suknje maksi kroja. Modeli s prorezom na porubu ili u lagano ispranoj nijansi u kombinaciji sa oversize kardiganom i uskim šalom od tila stvaraju onaj neodoljivi šarm iz 2000-ih.

Kargo suknje

Kargo suknje tuba stila takođe odišu vibrom 90-ih. Neodoljivo podsećaju na girl bendove kao što su TLC i Destiny's Child, koji su obeležili to vreme. Njihova prepoznatljiva obeležja su veliki našiveni džepovi i kaki boja ili pak smeđa ili sivi pamučni materijal. Modeli s padobranskim krojem svojim oblikom osiguravaju neobične proporcije.

Slip suknja

Maksi suknja od lepršavog satena nije novi hit, ali je i dalje na vrhu liste omiljenih modela. Zimi se lepršava suknja može savršeno uklopiti uz bele čarape i crne mokasine ili kaubojske čizme do kolena. Hulahupke ispod nje i odgovarajući kardigan instant je čine poželjnim komadom.

Kožna suknja

U skladu sa sve popularnijom bajkerskom modom, duga kožna suknja savršena je za unošenje kontrasta. Pomalo buntovnički izgled može se kreirati odgovarajućom kožnom jaknom ili dodati malo romantičnog vajba bluzom s volanima. Kada nemate ideju šta da obučete, uvek možete posegnuti za kožnom suknjom s čizmama i crnom rolkom.