Kada se te 1994. godine zanosna, ali još uvek anonimna lepotica Elizabet Harli, pojavila na crvenom tepihu, ruku pod ruku sa jednim od nekada najboljih frajera sveta Hjuom Grantom, Holivud je gotovo hipnotisano gledao u nju. Činjenica je da je glumica bila i ostala jedna od najlepših glumica svih vremena, ali tog dana, postojao je drugi razlog - haljina.

Elegantna, a opet seksepilna tolaeta koju potpisuje Versace zasenila je ekipu koja se pojavila na premijeri filma "Četiri venčanja i sahrana", i postala glavna tema svih tabloida, a Elizabet je zahvaljujući nestvarnom izdanju od relativno nepoznate postala "in" ličnost svetskog džet-seta.

Versace haljina ušla je u istoriju jer je u neku ruku doživela međunarodnu slavu, baš kao što je to kasnije ponovljeno sa Dženifer Lopez, izašavši van granica Evrope u velikom stilu, a Elizabet nije ni sanjala da će se o haljini pričati i dve decenije kasnije i da će baš ta haljina dobiti svoju stranicu na "Wikipediji".

haljina elizabet harli dobila je svoju stranicu na wikipediji.
printscreen/wikipedia 

Inače, na pomenutoj stranici je objašnjeno i kako je sada već kultna haljina došla u ruke lepe Elizabet. Naime, pre premijere filma "Četiri venčanja i sahrana", Hjuu Grantu, tada novajliji u svetu velikih premijera, rečeno je da će on i njegova partnerka moći da pozajme dizajnersku odeću baš za ovaj događaj.

Elizabet je tada bila mnogo manje poznata od svog partnera, ali je za A-listere bila potpuna misterija. U želji da iskoristi priliku i da dođe na premijeru u dizajnerskom komadu, zvala je razne modne kuće za zajam, ali je više puta bila odbijena zbog toga što nisu znali ko je ona. Kada je kontaktirala "Versace Flagship Store" u ulici Old Bond, Harli je razgovarala sa Dinom Asletom, šefom ženskog odeljenja i ateljea, koji je takođe bio zadužen za haljine koje su bile izdavane u promotivne svrhe. Pristao je da učini uslugu glumici i pozajmi joj haljinu, a ostalo je istorija.

Versace haljina inspirisana je punk subkulturom i indijskim sarijerm, a za njenu izradu korišćena je crna svila i likra. Imala je duboki dekolte, ogroman šlic i otvorene delove koje su "držale" velike zlatne zihernadle. 

Elizabet je bila potpuno oduševljena haljinom i iznela ju je sa tolikim samopouzdanjem i elegancijom, da su ljudi i dan-danas oduševljeni ovim izdanjem kao jednim od kultnih u istoriji mode.

Epilog je bio taj da je ova haljina bila poslednja koja je ostavljena za pres pozajmljivanja, a Din Aslet, koji je odobrio da je Elizabet ponese, sebe danas naziva "čovekom koji je obukao Liz Harli u TU haljinu".

Te večeri se smatra da je rođen Versace trend "slavljenja ženskih oblina". I dok su mnogi u čudu gledali kako se Elizabet u ovoj haljini šepuri na crvenom tepihu, ona je tačno znala da je to njen trenutak. Sama Donatela Versače je rekla u više navrata da je haljina ženino tajno oružje da dobije ono što želi, a sudeći po onome što je usledilo kasnije, više je nego jasno da je u pravu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!