Postoji li modni komad koji jasnije govori da je leto prošlo? Mantili su klasik kada je u pitanju jesenja garderoba, a ove sezone dolaze u elegantnoj kožnoj verziji.

Ovaj cool komad koji podseća na matriks estetiku osigurava radoznale poglede i pomalo opasan izgled, a mi smo odabrali najupečatljivije modele koje bismo voleli da vidimo u našim ormanima!

Mantil je jedan od onih obaveznih predmeta koji se mogu savršeno kombinovati u svečanim, ali i opuštenijim prilikama. Iz tog razloga, mnogi ga rado biraju, a najčešće dolazi u bež boji koja odiše jednostavnom klasikom i uvek dobro prolazi. 

15 najlepših kožnih mantila za jesen 2022.
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

Kako bismo ove sezone svoj izgled podigli na viši nivo i malo ga začinili, biramo mantile od neočekivanog materijala – kože. Ona uvek unosi dozu seksepila i buntovništva, pa će ovaj komad izabrati svako ko želi da ostavi dobar utisak.

Sve njegove prednosti prepoznali su brojni dizajneri koji su ove sezone kožne mantile predstavili kao savršeni statement komad. Prada, YSL i Bottega Veneta samo su neki od brendova na čijim smo revijama mogli da vidimo kožni mantil kao zvezdu njihovih novih kolekcija. Nakon Nedelje mode u Francuskoj jasno je da se ovakvi mantili rado nose u Parizu, ali i u Beogradu.

Kožni mantil sada dolazi u različitim bojama i krojevima, tako da se može uklopiti u različite individualne stilove. Klasična crna za ljubitelje tamnih tonova i grunge izgleda, elegantan i nežan bež model ili upečatljiva braon, zeleni ili bordo kožni mantil za one koji žele da budu drugačiji - ove sezone izbor je zaista veliki.

Kožni mantil za jesen 2022.
JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia 

Pored luksuznih modnih brendova, ovom trendu su se pridružile i popularne adrese radnji koje žene u Srbiji najviše vole.

PULL&BEAR, ZARA Kožni mantili za jesen 2022.