Džemperi su must-have zimski komad, a iako ima mnogo modela, činjenica je da pruge nećete moći da izbegnete, a najverovatnije nećete ni želeti. Naime, ovi klasični komadi u stilu francuskog i mornarskog šika jednostavno idu uz sve. Uspešno spajaju estetiku i udobnost i mogu izgledati sjajno u različitim kombinacijama.

Šta ih čini tako posebnim?

Dok su nekada postojale stroge specifikacije u pogledu broja pruga, boje i materijala, ove sezone možemo očekivati mnoštvo interpretacija. Bilo da se radi o svetlim prugama na tamnoj pozadini, širokim, filigranskim linijama ili nepravilnim razmacima, zaista postoji savršen komad za svakoga. Inače, džemper na pruge izgleda posebno šik kada ima detalje kao što je rajsferšlus na prednjoj strani koji seže do pola grudi ili kada je oversized kroja. Koji god model da izaberete, jedno je sigurno - njegova nonšalantna ležernost može da se oblikuje i cool i elegantno, u zavisnosti od dodataka i kombinacije sa ostatkom garderobe.

Kako kombinovati džemper na pruge?

Farmerke ili pantalone širokih nogavica

Pleteni modeli pozivaju na lep izgled i obećavaju maksimalnu udobnost, pa je gotovo nemoguće pogrešiti prilikom slaganja stajlinga. Džemperi na pruge najbolje će se slagati uz farmerke ili trendi krojene pantalone širokih nogavica. Ali lepršavi materijali poput svile ili satena takođe izgledaju veoma elegantno sa pletenim modelima.

Helanke

Ako se odlučite za helanke, slobodno ih kombinujte sa visokim čizmama – za kratko vreme ćete postići veoma šik stajling. Inače, uz ovaj džemper odgovaraju patike, uggice, ali i elegantne cipele. U zavisnosti od toga kako se trenutno osećate i kakav izgled želite da postignete, prugasti džemper se može transformisati za tren oka, a upravo to će mu obezbediti titulu omiljenog odevnog predmeta koji ćemo nositi do prolećnih dana.

Kargo i kožne pantalone

Oversized modeli će izgledati odlično u kombinaciji sa kargo pantalonama, ali i sa kožnim modelima – zaista savršen izbor za izlazak na kafu ili u šoping.

Prugasti džemper izgleda veoma elegantno u kombinaciji sa kvalitetnim aksesoarima, poput bezvremenske torbe, minimalističkog nakita, klasične odeće i elegantne cipele poput baletanki.

Džemperi na pruge se mogu nositi i prebačeni preko ramena – vrlo efektno, ali i praktično tokom promenljivih jesenjih temperatura.

Kombinacija pruga je zaista mnogo, zato u nastavku pogledajte Zarinu ponudu koja će vas osvojiti na prvu!

ZARA Ukoliko ste u potrazi za džemperom na pruge, pogledajte Zarinu ponudu: