Nova popularnost kargo pantalona nimalo ne iznenađuje ako se uzme u obzir snaga trenda utilitarnog stila oblačenja, koji se poslednjih nekoliko sezona zaista ističe na modnoj sceni.

Glomazne čizme, radni kombinezoni i bomber jakne samo su neki od prepoznatljivih komada koji obeležavaju ovaj popularni stil, uključujući i kargo pantalone. Kargo pantalone odlikuje udoban kroj, obično su bež ili maslinasto zelene nijanse i imaju ušivene bočne džepove.

Iako je reč o modelu pantalona rađenom za ležerni stajling u vidu patika, modne zavisnice dokazuju da ih je moguće pretvoriti u sofisticiran izgled uz odgovarajuće komade poput košulja, bluza ili prsluka sa originalnim detaljima.

Kako dame poput Rijane dokazuju, kargo pantalone u kombinaciji sa visokim potpeticama mogu izgledati veoma ženstveno.  Iako ih modni svet ranije nije preterano obožavao, a u jednom trenutku su proglašene za najveći modni promašaj 2000-ih, ove pantalone su sada ponovo aktuelne.

Điđi Hadid u kargo pantalonama.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Već smo ih mogli videti na stilizovanim sestrama Hadid, Kendal Džener, ali i na modnim zvezdama Instagrama. Hteli mi to ili ne, vratile su se kargo pantalone, a njihova najveća prednost je udobnost i lakoća kombinovanja, a to dokazuje i domaća influenserka Una Krlić. 

Inspiraciju za kupovinu trendi modela kargo pantalona ove jeseni pronađite u galeriji:

ZARA Kargo pantalone koje možete pronaći u popularnoj radnji.