Jednostavnih linija, udobne, ženstvene i vrlo praktične, tzv. 'rebraste' haljine, odnosno haljine napravljene od rebrastih tkanina na tragu pletiva, pravi su jesnji klasik koji nas u jednom potezu rešava mučnih slaganja stajlinga.

Ovakvi modeli haljina imaju neverovatnu sposobnost uklapanja u svaki stil, a vrlo su svestrane te je tako dobro posedovati ih u svom ormaru kada temperature počnu da padaju.

Haljine od pletiva spasiće svaku modnu situaciju od onih ležernih nedeljnih prepodneva kad se uputimo na kafu s drugaricama, pa do dobro poznate jutarnje jurnjave na posao kad nemamo puno vremena darazmišljamo o stajlingu.

modeli haljina koji će se nositi ove jeseni
Shutterstock 

Rebrasti materijali od kojih su načinjeni imaju još jednu veliku prednost, a to je da se odlično prilagođavaju svakoj građi tela te tako dolaze u bezbroj varijanti od midi haljina s dugim rukavima i trendi dekolteom u obliku srca pa do mini haljina s modernim prorezima koja privlači poglede.

Mnoge trendseterke ne odriču ih se ni tokom leta iako su načinjene od tankih, prozračnih tkanina, a njihova dominacija započinje tokom jesenjeg perioda.

Kako se nose? Mogućnosti su velike, te ih možete nositi s patikama, kaubojkama, gležnjačama, mokasinama, baletankama... Ukoliko volite ovakve modele, pronašli smo nekoliko najpopularnijih varijanti u koje vredi investirati ove jeseni...

Haljine bez rukava

Haljine dolčevite

Haljine s V-izrezom

Mini haljine

Haljine sa srcolikim dekolteom