U vremenima u kojima svedočimo velikoj popularnosti trendova kakvi su dominirali modnom scenom unazad nekoliko decenija, nimalo ne čudi činjenica da police trgovina ove sezone, uz brojne druge modele suknji, krase i one maksi dužine, a kakve su vrhunac popularnosti doživele 90-ih godina. 

Možda ste ideji nošenja dugih suknji  neskloni zbog njihovih proporcija i prednost dajete modelima midi dužine, koji daju dodatne centimetre, međutim pogledom na stajlinge zvezda u 90-ima, poput onih slavne Dženifer Aniston ili Gvinet Paltrou, sasvim je jasno da duge suknje čine idealnog partnera visokoj obući i baznim komadima poput topića ili košulje.

Ove sezone na policama trgovina izdvajaju se pojedini modeli dugih suknji, poput uskih verzija zavodljivih proreza koje pružaju nesmetano kretanje, ali i dobro poznati modeli stvoreni od prozračnih materijala, a na vama je da odaberete onaj model koji će najbolje pristajati vašem ličnom stilu odevanja.

Proguglali smo malo online sajtovima omiljenih high-street brendova i pronašli nekoliko modela suknji koji nam se najviše dopali:

ZARA, BERSHKA Duge suknje za proleće/ leto 2023