Osim na haljinama i topićima, detalj zavodljivih proreza sada uveliko viđamo i na različitim siluetama suknji koje vrve na policama omiljenih fashion radnji.

Nalik legendarnoj Guccijevoj haljini dizajnera Toma Forda, u kakvoj se crvenim tepihom u Kanu ove godine prošetala manekenka i it devojka današnjice Bela Hadid, suknje s detaljem proreza na boku postale su vrući komad na modnoj sceni, a neretko ih krasi i metalni lanac.

Bela Hadid u Kanu.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Svojim stilom mnogo podsećaju na Y2K estetiku, koja poslednjih sezona itekako vlada modnom scenom, a svoje verzije suknji s trendovskim detaljem proreza ove sezone ponudili su brojni dizajnerski brendovi, a modne zavisnice s Instagrama su ih oberučke prihvatile.

Vrlo su laskave za siluetu, odlično se slažu s bluzama, običnim majicama i topićima te se bez problema nose uz sandale i patike.

Trendseterke ih najradije nose uz topove, neretko i one sa detaljima trakica i izreza, a najvažnije za odabir gornjeg dela jeste da je on kraći od detalja na suknji kako bi se videlo malo kože.

Poseban akcenat je na maksi modelima koji su ovog leta definitivno "in", a samo je na vama da odlučite na koji način ćete ih nositi. 

Brojne omiljene trendseterke odavno ovakve modele imaju u svom garderoberu, te je izvesno da ćemo i na ulici videti sjajne i inspirativne kombinacije.